Ministras J. Olekas: „Aš prisiimu politinę atsakomybę“

Krašto apsaugos ministras

J. Olekas: „Aš – atsakingas žmogus“.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
J. Olekas: „Aš – atsakingas žmogus“.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 10, 2015, 3:16 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 8:54 AM

„Aš gavau daug klausimų, galvoju, kad kitą pirmadienį pateiksiu Seimui atsakymus, kad galėčiau nustatytais terminais atsakyti kolegoms Seimo nariams į jų užduotus klausimus“, – trečiadienį žurnalistams Seime sakė J. Olekas. Jis dalyvavo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdyje, kuris tiria lėktuvo „An-2“ avarijos aplinkybes.

Ministras J. Olekas taip pat sakė, kad prisiima politinę atsakomybę. „Aš – atsakingas žmogus, aš prisiimu politinę atsakomybę. Aš jau minėjau, kad mes ir naujus sraigtasparnius įsigyjame, tobuliname oro erdvės apsaugą, aš čia suprantu savo politinę atsakomybę ir dirbu, kad tie darbai būti padaryti, o dėl konkrečių atsakymų – tai aš į juos atsakysiu, ir tada nuspręs kolegos“, – tvirtino J. Olekas.

Interpeliacija ministrui rengiama dėl netinkamai Baltijos jūroje vykdytos ir koordinuotos orlaivio „An-2“ pilotų paieškos ir gelbėjimo operacijos.

Birželio pradžioje Seimo posėdžių sekretoriate įregistruota Seimo Liberalų sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos inicijuota interpeliacija krašto apsaugos ministrui J. Olekui, primena ELTA.

Interpeliaciją parašais iš viso parėmė 33 Seimo nariai iš Liberalų sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijų bei Mišrios Seimo narių grupės.

Interpeliacijoje pažymima, kad ypač pirmosiomis valandomis ir dienomis po to, kai apie nelaimę buvo sužinota, silpniausia grandis buvo Vyriausybės narių, asmeniškai atsakingų už jiems Konstitucijos ir įstatymų pavestas valdymo sritis, neveiklumas, abejingumas ir nusišalinimas. Ministrui J. Olekui interpeliacijoje pateikiami 9 klausimai.

„Po tokių skaudžių nelaimių atsakingos tarnybos turi padaryti visas įmanomas išvadas. Reikia įvertinti pamokas ir užtikrinti, kad kitą kartą ekstremaliose situacijose tarnybos veiks nepriekaištingai. Tačiau negalime kalbėti vien apie techninę lėktuvo paieškos ir gelbėjimo operacijos pusę. Matydami ministro J. Oleko atsainumą bene visos operacijos metu turime kelti jo politinės atsakomybės klausimą“, – teigė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.