N. Venckienė suskaičiavo: Seimas jai skolingas tūkstančius eurų

Vilniaus apygardos administracinis teismas gavo patikslintą daugiau kaip dvejus metus nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės skundą, kuriuo ji prašo išmokėti Seimo narės atlyginimą už jos pravaikštas Parlamente.

Nors N.Venckienė daugiau kaip metus nevaikščiojo į darbą, vistiek jaučiasi dirbusi.<br>T.Bauro nuotr.
Nors N.Venckienė daugiau kaip metus nevaikščiojo į darbą, vistiek jaučiasi dirbusi.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jun 10, 2015, 1:28 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 9:22 AM

2013 metų balandžio 8 dieną dieną su sūnumi iš Lietuvos pasprukusi ir dabar Čikagoje senukus prižiūrinti N.Venckienė teismui teigia, kad Seimas jai liko skolingas 29 tūkst. 916 eurų (103 tūkst. 295 litus).

Tokia suma jai esą buvo niešmokėta nuo 2013 metų gegužės iki 2014 metų birželio 19 dienos, kai ji oficialiai vis dar buvo Seimo narė, nors nesirodė nei plenariniuose, nei komisijų ir komitetų posėdžiuose.

N.Venckienė iš Seimo pageidauja ne tik esą jos uždirbto atlyginimo, bet ir reikalauja, kad jai būtų sumokėta vidutinis Seimo nario atlyginimas už visą pradelstą laikotarpį bei 5 procentai palūkanų, kurie turi būti skaičiuojami nuo bylos iškėlimo teisme iki sprendimo įvykdymo.

Nors N.Venckienės buvo prašyta pateikti dokumentus, ar ji teismui skundė Seimo valdybos nutarimą, kuriuo jai sustabdytas atlyginimo mokėjimas, tokio dokumento buvusi teisėja ir Seimo narė nepateikė.

Ji paaiškino, kad jos advokatė, pusseserė Sonata Žukauskienė kreipėsi į Seimo kanceliariją prašydama pažymos, kokio dydžio atlyginimas buvo paskaičiuotas N.Venckienei, bet gavo atsakymą, kad tokios pažymos Seimas neišduos, nei atlyginimas per apkaltą iš Seimo pašalintai „drąsietei“ nebuvo skaičiuojamas.

Nors N.Venckienė nesugebėjo įvykdyti teismo prašymo, ji savo skundą papildė „įrodymais“, kad net nesirodydama Seime vis dėlto dirbo tautos naudai – kartu su kitais partijos nariais pateikė net 50 įstatymų projektų, nors nei vienas jų taip ir nebuvo priimtas.

Kol kas Vilniaus apygardos administracinis teismas šio N.Venckienės skundo nepriėmė. Ar jis bus nagrinėjamas, paaiškės artimiausiu metu.

Kitas N.Venckienės skundas, dėl jai esą neišmokėto atlyginimo Kauno apygardos teisme, yra priimtas jau ankščiau, bet jo nagrinėjimo data dar nepaskirta.

Bėglės manymu, teismas jai liko skolingas, nes 2009 metais teisėjams buvo apkarpyti atlyginimai ir ji sumažinta alga turėjo tenkintis iki 2012 metų liepos, kol sukdama į politiką pasiprašė prezidentės Dalios Grybauskaitės atleidžiama iš teisėjo pareigų.

N.Venckienės teigimu, teismas laiku neatsiskaitė, todėl jai privalo išmokėti vidutinį uždelsto laikotarpio darbo užmokestį ir 5 procentų palūkanas.

N.Venckienė įsitikinusi, kad ją esą nuskriaudęs Kauno apygardos teismas yra skolingas daugiau kaip 15 tūkstančių eurų.

N.Venckienė ir viename, ir antrame skunde nurodo savo senąjį adresą Garliavoje, Klonio gatvėje, nors ten ne tik negyvena, bet ir neturi jokio turto.

Namą ir visus statinius prieš išvykdama į JAV ji perrašė dabar jau buvusiam vyrui Aidui Venckui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.