Darbo partijos byloje apklausta švietimo ir mokslo ministrė

Lietuvos apeliacinis teismas

Audronė Pitrėnienė paliudijo jokių premijų negavusi.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Audronė Pitrėnienė paliudijo jokių premijų negavusi.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-06-11 12:58, atnaujinta 2017-11-23 04:43

Papildomas apklausas teismas pradėjo trečiadienį. Trečiadienio posėdyje teismas taip pat apklausė kelis Darbo partijos narius – partijos vicepirmininką Joną Pinskų, partijos narį Gintarą Furmanavičių, kurie taip pat liudijo už dalyvavimą rinkimuose ar kitą veiklą negavę grynųjų partinių pinigų, kokių nors neaiškios kilmės premijų ar kitokių išmokų. Viktoras Uspaskichas teigia esąs nekaltas, o prokuroras tikina, kad kelių asmenų parodymai kaltės nepaneigia.

Teismas prieš mėnesį beveik po metų pertraukos grįžo prie vadinamosios Darbo partijos juodosios buhalterijos bylos. Bylos nagrinėjamas buvo sustabdytas pernai liepą Darbo partijos įkūrėjui V. Uspaskichui tapus europarlamentaru ir įgijus teisinę neliečiamybę, kuri kovo pabaigoje buvo panaikinta.

Teismas yra atskirai nuo kitų kaltinamųjų išskyręs šiuo metu besilaukiančios Seimo narės Vitalijos Vonžutaitės bylą.

Lietuvoje Darbo partijos įkūrėjas ir neformalus lyderis V. Uspaskichas pernai žemesnės instancijos – Vilniaus apygardos teismo – sprendimu pripažintas kaltu, sukčiaujant ir apgaulingai vykdant partijos buhalterinės apskaitos tvarkymą, jam skirta ketverių metų laisvės atėmimo bausmė.

Parlamentarė V. Vonžutaitė, teismo įvardyta V. Uspaskicho dešiniąja ranka, už grotų pasiųsta trejiems metams.

Buvusiai partijos finansininkei Marinai Liutkevičienei Vilniaus apygardos teismas skyrė vienerius metus nelaisvės, o parlamentarui Vytautui Gapšiui – 35 tūkst. litų baudą.

Vilniaus apygardos teismas nutraukė bylą Darbo partijos atžvilgiu, paskelbęs, kad ji, kaip juridinis asmuo, baigėsi įvykdžius reorganizaciją.

V. Uspaskichas ir jo įkurta Darbo partija teisiami už tai, jog nuslėpė 24 mln. litų pajamų, 23 mln. litų išlaidų ir nesumokėjo valstybei 4 mln. litų mokesčių.

Teismas bylos nagrinėjimą tęs penktadienį. Posėdyje numatoma apklausti likusiuosius liudytojus, parodymus turėtų duoti V. Uspaskichas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.