K.Glaveckas: „Metas Lietuvoje mažinti savivaldybių skaičių“

Konstituciniam Teismui (KT)

Komentuodamas KT sprendimą dėl Vilniaus, K.Glaveckas teigė, kad Vilniui skiriama GPM dalis „neatspindi sostinės būtinų išlaidų“.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Komentuodamas KT sprendimą dėl Vilniaus, K.Glaveckas teigė, kad Vilniui skiriama GPM dalis „neatspindi sostinės būtinų išlaidų“.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-06-11 13:43, atnaujinta 2017-11-23 04:10

Pasak jo, KT sprendimas turėtų būti įgyvendinamas, kartu svarstant klausimą dėl savivaldybių mažinimo.

„Tie procentai turėtų būti koreguojami, atsižvelgiant į savivaldybių skaičių. Kai tiek daug turime savivaldybių, kai tiek daug lėšų reikia jų išlaikymui, negalime padidinti Vilniaus dalies, nes kitaip sumažės pajamos kitoms savivaldybėms – yra 60 merų, 120 vicemerų, kiek departamentų – didžiausia biurokratijos armija „, – BNS sakė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto narys K.Glaveckas.

Jo manymu, Lietuvoje savivaldybių galėtų būti 2-3 kartus mažiau negu yra dabar: „Gali likti kad ir 30 savivaldybių“. Parlamentaras, pavyzdžiui, abejoja, ar reikalinga Neringos savivaldybė, kurioje tėra apie 5 tūkst. gyventojų.

Komentuodamas KT sprendimą dėl Vilniaus, K.Glaveckas teigė, kad Vilniui skiriama GPM dalis „neatspindi sostinės būtinų išlaidų“.

„Esantys 48 proc. turėtų būti koreguojami... Kad ir iki 55 proc. – tai pakankamai protinga riba – tai būtų apie 20 mln. eurų daugiau pajamų“, – teigė parlamentaras.

Vilniaus taryba prašo miestui tenkančią GPM dalį didinti iki 60 proc.

Pagal įstatymą Kaunui dabar tenka 94 proc., Klaipėdai – 86 proc., kitoms savivaldybėms – 100 proc. jų teritorijose surenkamo GPM.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.