Vanduo – tiktai gėlėms. Vilniečiams teks ryti dulkes

Kai trūksta lietaus, Rotušės aikštėje želdiniai laistomi netgi naktį, o savivaldybės pašonėje esančių Šnipiškių gyventojai trokšta nuo dulkių. Neapsikentę dulkių Šnipiškių gyventojai paprašė savivaldybės pagalbos, kad ši kuo skubiau atsiųstų gatvių laistymo mašiną ir sudrėkintų neasfaltuotas Krokuvos, Kintų, Šilutės, Daugėliškio, Saracėnų ir S.Fino gatves.

Šnipiškėse esančios Daugėliškio gatvės gyventojams telieka melsti lietaus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šnipiškėse esančios Daugėliškio gatvės gyventojams telieka melsti lietaus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rotušės aikštėje susodintos gėlės prižiūrimos naktį ir nuo sausros nenuvys.<br>A.Dumalako nuotr.
Rotušės aikštėje susodintos gėlės prižiūrimos naktį ir nuo sausros nenuvys.<br>A.Dumalako nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-06-17 18:41, atnaujinta 2017-11-21 19:54

„Neįmanoma taip gyventi. Langų seniai negalime atidaryti. Ir vis tiek dulkės skverbiasi į vidų. Dulkėti medžiai, dulkėta žolė. Jeigu gatvių nepalaistys, perkasime jas, kad daugiau nė vienas automobilis nevažiuotų“, – piktinosi Saracėnų gatvėje gyvenanti Jekaterina.

Dulkių kamuoliai virsta net nevažiuojant automobiliams. Jas neša ir smarkus vėjas.

„Štai kokie mano batai. O aš tik iš namų išėjau. Atrodau kaip iš gūdaus kaimo“, – rodydama į dulkėtus batus širdo Jekaterinos kaimynė Valentina.

Dulkėti ne tik šalia gatvių augantys medžiai, krūmai. Daugėliškio gatvėje paliktas automobilis „Renault“ nuklotas storu dulkių sluoksniu. Ant jo kažkas juokaudamas užrašė „Nedulkink“.

Tačiau savivaldybė Šnipiškių gyventojų nepaguodė.

Teritorijų tvarkymo poskyrio vyriausiasis specialistas Arvydas Rėza sakė, kad lėšų vos užtenka tik gatvėms pašluoti. Drėkinti neasfaltuotų gatvių nėra galimybių. Tad Šnipiškių gyventojams belieka laukti lietaus.

Vilniuje yra apie 500 kilometrų neasfaltuotų gatvių. A.Rėza skaičiavo: jų plotis vidutiniškai yra 5 metrai. Tad norint jas visas sudrėkinti, tektų palaistyti 2 mln. 500 tūkst. kvadratinių metrų plotą. Vienas toks laistymas savivaldybei kainuotų 38 tūkst. eurų. O karštą dieną vieno palaistymo neužtektų.

O gėlės Rotušės aikštėje net naktį laistomos. Neužsukusi žarnos darbuotoja trečiadienio naktį ją tempė nuo vienos gėlinės prie kitos, taip šiek tiek palaistydama ir šaligatvį, nuplaudama suolus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.