Už valdiškas medžiokles – sąskaita

Kiekviena valdžia savo veiklą pradeda itin skambiais pažadais apie saulėlydį vadinamosioms ragų ir kanapų kontoroms, bet tokių įstaigų medžioklė dažnai baigiasi nė neprasidėjusi, o jos kaina verčia griebtis už galvos.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Jun 18, 2015, 7:51 AM, atnaujinta Nov 21, 2017, 6:10 PM

Antai „tvarkiečio“ K.Trečioko vadovaujamos Aplinkos ministerijos praėjusiais metais pradėta regioninių aplinkos apsaugos departamentų reforma virto absurdu, už kurį mokesčių mokėtojams teks pakloti milijonus.

Mat prisidengusi skambiais šūkiais apie būsimą efektyvesnę aplinkos apsaugos kontrolę, taip pat valdininkų armijos mažinimą, ministerija skubiai išdalijo atleidimo lapelius šių departamentų pareigūnams.

Bet tuo pat metu tyliai buvo kuriama dar viena valdiška įstaiga (Aplinkos apsaugos tarnyba), kuri turėjo koordinuoti departamentų veiklą.

Tvirtai pažadėta, kad joje darbuosis 4–5 valdininkai.

Pertvarkos rezultatai pranoko daugelio lūkesčius. Greitai naujoji valdiška įstaiga išsipūtė dešimteriopai, o įvairių leidimų, kuriuos žmonės gaudavo regionuose, dabar iš visos Lietuvos priversti važiuoti į Vilnių. Negana to, juos išduoda po tos pačios ministerijos stogu esančios Aplinkos apsaugos agentūros specialistai. Tad ką veikia pertvarkos vėjų atpūsta tarnyba?

Toks klausimas kilo net valdantiesiems politikams, o šešėlinės vyriausybės aplinkos ministras konservatorius P.Saudargas skubiai užregistravo įstatymo pataisą, kurią priėmus pernai atsiradusi valdiška tarnyba išgaruotų.

Lyg ir galima džiaugtis laiminga pabaiga – dar viena ragų ir kanopų kontora galbūt žlugs greičiau, nei galėjo atsitikti. Tik kiek atsiėjo jos išlaikymas ir kiek dar teks išmokėti ten įdarbintų reikalingų žmonių išeitinėms kompensacijoms?

Aišku, medžioklė – nepigus malonumas. Bet valdžios vyrai ir moterys už ją niekada iš savo kišenės nemoka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.