Slapta pertvarka sukėlė šurmulį Seime

Seimo valdyba palaimino parlamento kanceliarijos reorganizacijos planus, kuriuos įgyvendinus neliks pusės departamentų. Bet apie būsimus pokyčius net valdybos nariai sužinojo paskutinę minutę.

Anot Seimo kanclerės D.Raudonienės, natūralu, kad pertvarka patinka ne visiems.<br>T.Bauro nuotr.
Anot Seimo kanclerės D.Raudonienės, natūralu, kad pertvarka patinka ne visiems.<br>T.Bauro nuotr.
Anot Seimo kanclerės D.Raudonienės, natūralu, kad pertvarka patinka ne visiems.<br>T.Bauro nuotr.
Anot Seimo kanclerės D.Raudonienės, natūralu, kad pertvarka patinka ne visiems.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Tadas Ignatavičius („Lietuvos rytas“)

Jun 19, 2015, 10:25 AM, atnaujinta Oct 30, 2017, 8:48 AM

Apie būsimą pertvarką daugelis Seimo darbuotojų nieko konkrečiai dar nežinojo ir vakar.

Viešai buvo pranešta tik tiek, kad trečiadienį Seimo valdyba bendru sutarimu pakeitė kanceliarijos struktūrą.

Reformą gaubiantis slaptumas nustebino ir valdybai priklausančią Seimo vicepirmininkę Ireną Degutienę: „Mums buvo pasakyta, kad nebeturime laiko susipažinti su siūlomais kanceliarijos struktūros pakeitimais, nes jau reikia pradėti dalyti atleidimo lapelius.“

Būsimus pakeitimus kanceliarijos vadovė Daiva Raudonienė esą tiesiogiai derino su Seimo pirmininke Loreta Graužiniene ir už kanceliarijos veiklą atsakingu vicepirmininku Algirdu Sysu.

„Jie turėtų visus pakviesti ir pranešti, kas vyksta. Jau antrą dieną į mano kabinetą veržiasi sunerimę kanceliarijos darbuotojai, klausdami, kas toliau bus, o aš į daugelį jų klausimų negaliu atsakyti. Nereikėtų palikti žmonių nežinioje, dėl to kyla įvairių baimių ir gandų“, – kalbėjo I.Degutienė.

Teigiama, kad garsiai apie numatomus pokyčius kalbėti vengta baiminantis galimo pasipriešinimo. To iš esmės vakar neneigė ir D.Raudonienė, bet ji tvirtino, kad struktūros pakeitimus, kurie įsigalios nuo gruodžio, dar bus galima tobulinti.

Kanclerė neatmetė, kad kai kurie darbuotojai praras darbo vietą, tačiau tikino, kad daugeliui naikinamų padalinių vadovų bus pasiūlytos kitos pareigos.

D.Raudonienė įsitikinusi, kad pokyčiai buvo reikalingi, kanceliarija plaukė pasroviui, akivaizdžiai per daug vadovaujamų pareigybių, kai kurių padalinių vadovai turi tik kelis pavaldinius.

Iš Seime dirbančių maždaug 500 darbuotojų turėtų likti tik 50 vadovaujamas pozicijas užimančių valstybės tarnautojų. Dabar tokių yra 76.

„Aišku, vadovai tokia pertvarka nėra patenkinti“, – pripažino kanclerė.

Daug ko mažės

* Numatoma, kad po reformos Seimo kanceliarijoje vietoj dabar esančių aštuonių departamentų liks tik keturi, bus naikinami kai kurie panašias funkcijas atliekantys skyriai.

* Bene daugiausia pokyčių laukia Finansų departamento, kuriame dabar dirba 17 žmonių, iš jų net šeši eina vadovaujamas pareigas. Po pertvarkos šis departamentas taps skyriumi.

* Taip pat planuojama į vieną sujungti Bendrųjų reikalų bei Informacijos technologijų ir telekomunikacijų departamentus, kuriam priklausys iki šiol savarankiški buvę Transporto bei Viešųjų pirkimų skyriai.

* Parlamentinių tyrimų departamentas taip pat taps skyriumi. Jis priklausys Informacijos ir komunikacijos departamentui, kuris turės šešis skyrius vietoj dabar esančių dvylikos skyrių bei poskyrių.

* Dabar penkis skyrius turintis Teisės departamentas sumažės iki trijų. Tarptautinių ryšių departamentas po pertvarkos turėtų tapti skyriumi, kuriame vietoj keturių skyrių liks trys poskyriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.