R. Šimašiaus valymo priemonės tobulesnės, bet kvapas – tas pats

„Sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2015-06-20 08:00, atnaujinta 2017-10-30 04:00

Atsisėdęs į mero kėdę R.Šimašius žadėjo vadovautis kertiniais principais – kompetencija ir profesionalumu, kurie esą bus aukščiau už politines ambicijas.

Vėliau rinkdamasis komandą jis pridūrė, kad laukiami ne politikai, o vadybininkai, išmanantys finansinius, ekonominius, komunalinius, ūkinius reikalus.

Paskui jis dar sakė, kad savivaldybės įmonių vadovai buvo pasirinkti politiniu, o ne kompetencijos pagrindu. Ir tai yra didelė bėda.

Bet baigdamas dalytis įžvalgomis, kokį jis mato savivaldybės valdymo modelį, meras dievagojosi, kad jokio politinio valymo nebus. Tik kompetencija ir jokios politikos.

Šią savaitę iš pareigų pasitraukė trys didžiausių savivaldybės įmonių vadovai. Patys išėjo. Netrukus savivaldybėje bus naikinami du svarbūs departamentai. Be abejo, jų vadovai taip pat išeis patys. Visi jie buvusio mero A.Zuoko aplinkos žmonės, bet neprikibsi – juk išėjo patys.

Pasitraukti iš posto žlugusią skrydžių bendrovę „Air Lituanica“ valdančios savivaldybės įmonės „Start Vilnius“ vadovas S.R.Petrikis panoro po to, kai paaiškėjo jo pavaduotojo R.Jurkšo galimos machinacijos.

„Atleidžiamas šalių sutarimu“, – taip šykščiai įmonės vadovo pasitraukimą komentavo savivaldybė.

R.Šimašius dėl neskaidrių dalykų įmonėje kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, tačiau jokių priekaištų S.R.Petrikiui nereiškė.

Abipusiu sutarimu kėdę tyliai paliko ir savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ vadovas G.Bliuvas.

Paklaustas, kodėl žengė tokį žingsnį, G.Bliuvas aiškino, kad pasitaikė gera proga. „Tiesiog atėjo laikas“, – numykė buvęs „Susisiekimo paslaugų“ vadovas.

Laikas netrukus ateis ir savivaldybės Ekonomikos ir investicijų departamento direktoriui V.Griniui, ir Aplinkos ir energetikos departamento vadovui V.Dastikui.

Jie šalių sutarimu iš savivaldybės pasitrauks dėl to, kad naikinami abu departamentai.

Sklando kalbos, kad netrukus savivaldybėje iš darbo išeis dar dviejų departamentų vadovai. Ir vėl šalių sutarimu. Ir vėl A.Zuoko žmonės.

Ne visi jie priklauso buvusio mero partijai. Tad koks gi čia politinis valymas? R.Šimašius galės sakyti, kad įvykdė pažadus.

Tad žodžių ekvilibristika tęsiasi. Tiesa, ją vartojo ir ankstesnės valdžios. Vieni kalbėjo apie tęstinumą savivaldybėje, kiti – apie patirtį. Visi prisiekinėjo, kad nebus politinio valymo, bet kažkodėl atleisdavo buvusių vadovų bendražygius.

Šįkart – kitaip. Direktoriai traukiasi patys. Valymo priemonės tobulėja.

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.