Ramygala turės paminklą ožkai

Ramygalos miestelis (Panevėžio r.) šiemet penktą kartą surengė gražiausios ožkos rinkimus. Siekdami įteisinti Ožkų sostinės vardą, ramygaliečiai rengiasi miestelio prieigose pastatyti ir paminklą ožkai.

Šiais metais ožkos Ramygaloje buvo aprengtos jaunamartėmis.<br>A.Švelnos nuotr.
Šiais metais ožkos Ramygaloje buvo aprengtos jaunamartėmis.<br>A.Švelnos nuotr.
Seimo narys D.Petrulis karūnavo nugalėtoją<br>A.Švelnos nuotr.
Seimo narys D.Petrulis karūnavo nugalėtoją<br>A.Švelnos nuotr.
Ožkų parado akimirkos<br>A.Švelnos nuotr.
Ožkų parado akimirkos<br>A.Švelnos nuotr.
A.Švelnos nuotr.
A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas“)

2015-06-23 08:33, atnaujinta 2017-10-29 19:12

Ramygalos miestelio šventėje surengtame ožkų parade dalyvavo aštuonios ožkos. Parado tema – vestuvės. Ožkos gražuolės turėjo ne tik visu gražumu pasirodyti gausiai susirinkusiai publikai, bet ir papozuoti kaip nuotakos šalia šiaudinio ožio – jaunikio.

Parade dalyvavusių raguotųjų gražuolių šeimininkai kaspinėliais, gėlėmis ir net sijonais papuošė savo augintines. Tiesa, ne visos keturkojės parado dalyvės norėjo klausyti savo vedlių. Netrūko besiaikštijančių ir besiožiuojančių gyvūnų.

Nugalėtoja tapo ožka Marcė, kuriai vestuvių pabroliu persirengęs Seimo narys Domas Petrulis uždėjo iš vytelių nupintą karūną.

„Marcė yra labai klusni ir protinga ožka, jai netgi nereikia pavadėlio. Eina paskui šeimininkę kaip šuo“, – sakė D.Petrulis. Jis yra ožkų grožio konkurso idėjos autorius.

Pirmą kartą toks konkursas Ramygaloje surengtas 2010 metais, kai miestelis buvo paskelbtas Lietuvos kultūros sostine.

2012-aisiais mėginta surengti net ožkų olimpiadą. Tąsyk dalyvės turėjo pademonstruoti sportinį talentą – žaisti futbolą, šokti į aukštį.

Paramos ir labdaros fondas „Nebūk abejingas“ atidarė sąskaitą, į kurią suplaukusios lėšos bus skirtos būsimam ožkos paminklui. Iš Ramygalos kilę ir miestelyje gyvenantys verslininkai bus raginami paremti būsimo paminklo statybą.

Skulptūra turėtų būti maždaug 3 metrų aukščio, iškalta iš akmens. Jei nepavyks surinkti reikiamos sumos, ožka bus medinė. Paminklas turėtų atspindėti besiaikštijančią, kaspinėliais papuoštą ožką.

Jis būtų pastatytas šalia autobusų stotelės ir turėtų būti puikiai matomas keliu važiuojantiems žmonėms. Tai būtų lyg kvietimas aplankyti Ramygalą, nusifotografuoti šalia jos simbolio ožkos ir papietauti vietos kavinėje.

Savaitgalį vykusioje miestelio šventėje vaikai ant asfalto piešė būsimo paminklo eskizą.

Iš visų dalyvių sukurtų darbų buvo atrinkti trys geriausi.

Viliamasi, kad vaikų piešiniai įkvėps būsimo ožkos paminklo kūrėją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.