Tikisi, kad pasidalijimas pabėgėliais bus geografiškai neutralus

Lietuva tikisi, kad pasidalijimas

Europos Komisija paprašė valstybių narių per dvejus metus priimti 20 tūkst. Sirijos pabėgėlių.<br>AP asociatyvi nuotr.
Europos Komisija paprašė valstybių narių per dvejus metus priimti 20 tūkst. Sirijos pabėgėlių.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 23, 2015, 10:36 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 6:52 PM

Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas užsienio politikos klausimais Renaldas Vaisbrodas teigė, kad apie tai Lietuvos vadovė kalbės ketvirtadienį vyksiančioje Europos Vadovų Taryboje.

„Tikėkimės, kad bendroje diskusijoje bus galima susitarti, jog pasidalijimas pabėgėliais, kuris bus vykdomas Europos Sąjungos lygmeniu, bus savanoriškas, kad jis bus geografiškai neutralus – tai yra, kad galima bus priimti pabėgėlius ne tik iš Pietų, bet, jeigu situacija keistųsi Rytuose, Rytų kaimynystėje, tai būtų galima balansuoti“, – Žinių radijui antradienį sakė valstybės vadovės patarėjas.

Vyriausybės posėdyje pirmadienį pritarta, kad sprendžiant migrantų krizę Viduržemio jūroje, Lietuva galėtų priimti iki 250 Europos Komisijos skirstomų pabėgėlių. Tokį skaičių pabėgėlių iš Europos Sąjungos valstybių bei trečiųjų šalių Lietuva galėtų priimti iki 2018 metų birželio 30 dienos, nurodoma Vyriausybė nutarime.

„Šiuo atveju ir prezidentė buvo įvardijusi poreikį parodyti solidarumą skaitine prasme, ir buvo minėjusi, ir įvardijusi tą 250 pabėgėlių skaičių. Galima pasidžiaugti, kad šalies Vyriausybė iš tiesų priėmė nutarimą dėl šio skaičiaus“, – sakė R.Vaisbrodas.

Pirmadienį Vyriausybei priimant sprendimą premjeras Algirdas Butkevičius pabrėžė, kad jis politinis, kad dėl pabėgėlių priėmimo finansavimo šiuo metu nesprendžiama.

„Manau, kad Europos Vadovų Tarybos posėdžio metu turėtų vykti diskusija dėl lėšų gavimo iš Europos Sąjungos biudžeto. Yra tokia programa, mes tikimės, kad gausime finansų, kuriuos skirsime emigrantams išlaikyti“, – antradienį LRT radijui tvirtino Vyriausybės vadovas.

Europos Komisija paprašė valstybių narių per dvejus metus priimti 20 tūkst. Sirijos pabėgėlių ir paskirstyti dar 40 tūkst. į Italiją ir Graikiją plūstančių prieglobsčio prašytojų iš Sirijos ir Eritrėjos prašymų. Pagal Briuselio siūlymus, Lietuva priimtų 207 pabėgėlius ir turėtų apsvarstyti 503 prašymus dėl pabėgėlio statuso suteikimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?