Kas tinka opozicijai, netinka valdžiai

Viskas, kas tau padeda ateiti į valdžią, yra gerai. Tačiau kai tai pradeda trukdyti jau esant valdžioje, žinoma, tas dalykas virsta blogiu.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Jun 25, 2015, 8:24 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 12:42 PM

Antai prieš keletą metų būdami opozicijoje kairieji gal net sapnuodavo valdančiųjų dešiniųjų ekonominės politikos sprendimus, kuriuos galiausiai Konstitucinis teismas (KT) pripažino neteisėtais.

Juk algų, pensijų ir įvairių kitokių išmokų karpymas, kuriuo savo kovą su sunkmečiu grindė konservatoriai, buvo vienas pagrindinių tuometės opozicijos kritikos taikinių.

Todėl nenuostabu, kad socialdemokratai išsijuosę ėmė pliekti savo amžinus politinius priešininkus už tai, kad jie drįso piktintis tokiais KT sprendimais.

Ekspremjeras Andrius Kubilius, įkvėptas tuomet dar jam dvasiniu draugu buvusio Vengrijos dešiniojo autoritaro V.Orbano, netgi buvo prabilęs, jog reikėtų apriboti KT galias atimant iš jo teisę vertinti valdžios ekonominius sprendimus. Na, ir kliuvo jam tuomet nuo kairiųjų!

O kaip dabar? Šios valdžios kadencijai jau riedant į pabaigą praėjusią savaitę Seimo Biudžeto ir finansų komitete prabilta apie įstatymo projektą, kurį priėmus iš Konstitucinio teismo būtų atimta teisė vertinti valdžios ekonominę politiką.

Parlamento komiteto vadovybėje esantys įtakingi socialdemokratai piktinosi, kad šalies ūkiui jau ėmė vadovauti KT, o ne Vyriausybė, kuri turi srėbti teismo privirtą košę.

Tą patį kartojo ir Finansų ministerijos atstovai.

Kalbant apie šio teismo išaiškinimus dėl vieno ar kito ūkinio ginčo, politikai galbūt ir teisūs, jog tai ne visada būna Konstitucijos sargų daržas.

Vis dėlto bus įdomu paklausyti, ar dabartiniai valdantieji, jei vėl atsidurs opozicijoje, ir vėl apvers plokštelę. Jeigu jiems tai bus naudinga, tikriausiai apvers.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.