Sukritikuota L. Graužinienė atsikirto S. Skverneliui

Seimo Pirmininkė Loreta

Vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio reakciją į jos pasiūlymą L. Graužinienė pavadino neadekvačia.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio reakciją į jos pasiūlymą L. Graužinienė pavadino neadekvačia.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 25, 2015, 10:24 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 12:35 PM

Iki šiol VAD vadovą skiria vidaus reikalų ministras, tuo tarpu L. Graužinienė buvo įregistravusi pataisas, kuriomis šią kompetenciją siūloma perkelti Seimo pirmininko atsakomybei. Vėliau ši pataisa buvo patikslinta – VAD vadovas turėtų būti skiriamas prezidento, Seimui pritarus ir premjerui pasiūlius kandidatūrą. L. Graužinienės teigimu, prezidentūra ir premjeras taip pat mano, kad VAD vadovas neturėtų būti skiriamas vidaus reikalų ministro.

„Mes pasitarėme visi ir su prezidente, buvo pasitarta ir su premjeru, ir būtent tam, kad juos padarytume atskiru asignavimų valdytoju, mes nutarėme padaryti tokį modelį“, – „Žinių radijui“ teigė Seimo pirmininkė.

Vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio reakciją į jos pasiūlymą L. Graužinienė pavadino neadekvačia.

„Tai tokia neadekvati ministro reakcija akivaizdžiai demonstruoja, kad ministras dar nesupranta – jis galvoja, kad mes gyvename policinėje valstybėje. Mes gyvename demokratinėje valstybėje, kur parlamente vyksta diskusijos ir kiekvienas turi savo teisę ir į siūlymą, ir į sprendimo priėmimą“ – sakė L. Graužinienė.

Ketvirtadienį Seimas taip pat turėtų balsuoti dėl naujo Vidaus tarnybos statuto, numatančio didesnius atlyginimus pareigūnams ir ilgesnį darbo laiką iki pensijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.