Kas sieja Pamelą Anderson ir Vytautą Landsbergį?

Jei viktorinoje „Protų mūšis“ būtų pateiktas klausimas „Kas bendra tarp P.Anderson ir V.Landsbergio?“, daugelis gudruolių tikriausiai nertų į krūmus.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Jun 26, 2015, 8:14 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 9:00 AM

Kokios gali būti sąsajos tarp įspūdingiausių krūtų turėtojos, modelio bei aktorės ir solidaus politiko, Lietuvos savanorio Nr.1?

Bet sąsajų yra. Pirmoji, šovusi į galvą, abu jie – gelbėtojai. V.Landsbergis ištikimų gerbėjų laikomas Lietuvos gelbėtoju, o P.Anderson kino mėgėjai žino kaip aktorę iš serialo „Gelbėtojai“.

O neseniai atsirado dar viena sąsaja tarp šių visiškai skirtingų asmenybių – ir P.Anderson, ir V.Landsbergį pamalonino senoji Europos aristokratija.

Juodkalnijos kunigaikščiu save laikantis ir Italijoje gyvenantis S.Černetičius Pamelai suteikė Džiljo grafienės titulą. Ši apsidžiaugė, nors nėra jokios Džiljo grafystės, o tą kunigaikštį Europos karališkosios giminės vadina paprastu avantiūristu.

O po kelių dienų Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai išplatino džiugų pranešimą, kad „Jo Didenybė Karalius Mihai I per Jos Karališkosios Didenybės Rumunijos Karūnos princesę Margaretą Rumunijos Karūnos Didžiojo kryžiaus rango ordinu apdovanojo jo Ekscelenciją profesorių Vytautą Landsbergį“.

V.Landsbergiui vis dėlto pasisekė labiau nei P.Anderson, nors Rumunijos karalystės seniai nėra. Šiaip ar taip, 94 metų Mihai I tikrai yra buvęs Rumunijos karaliumi, o dabar pagal pasą jis – paprastas Šveicarijos pilietis M.von Hohenzollernas-Sigmaringenas.

Laimė, kad garbaus amžiaus buvęs monarchas, kažkada pravardžiuotas karaliumi komjaunuoliu, nieko nepripainiojo ir neatsiuntė V.Landsbergiui sovietinio Pergalės ordino, kurį pats buvo gavęs 1945-aisiais iš diktatoriaus J.Stalino rankų.

Įdomu, kaip tada tai praneštų konservatoriai?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo