Asmenukės troškę kauniečiai išvydo ginkluotus pasieniečius

Troškimas nustebinti draugę 33 metų Kauno gyventojui baigėsi rimtais nemalonumais. Jį Baltarusijos pasieniečiai sučiupo pažeidus valstybės sieną.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2015, 2:20 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 4:31 AM

Kaip pranešė Baltarusijos valstybinis pasienio komitetas, sienos pažeidimas užfiksuotas Ašmenos rajone. Kaunietis su drauge privažiavo prie supaprastinto sienos perėjimo punkto ir prie jo surengė fotosesiją. Atvykėliai fotografavosi Baltarusijos teritorijos fone.

Siekdamas draugę nustebinti asmenuke, kaunietis patraukė link Baltarusijos valstybės sieną žyminčio ženklo, nepastebėdamas, kad pateko į kitos valstybės teritoriją.

Netoli buvę baltarusių pasieniečiai užfiksavo sienos pažeidimą ir lietuvį sulaikė. Kai pažeidėjas sumokėjo baudą, Baltarusijos pareigūnai lietuvį perdavė kolegoms iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT).

Kurioziškų sienos pažeidimo atvejų pasitaiko po kelis kasmet. Prieš keletą metų VSAT Druskininkų užkardos patruliai miške netoli Jaskonių kaimo pastebėjo prie pat sienos linijos einantį vyrą.

Jis žengė link Lietuvos teritorijos, todėl pareigūnai šūksniais įspėjo, kad kirsti sieną draudžiama. Vyras į tai nereagavo ir perėjęs sieną žengė jau Lietuvos teritorija.

Pasieniečiai jį iškart sulaikė. Paaiškėjo, kad tai – 54 metų Baltarusijos pilietis. Vyras turėjo prisirinkęs grybų ir buvo akivaizdžiai neblaivus.

Druskininkų pasieniečiai užsienietį sulaikė ir uždarė į areštinę. Praėjus maždaug 3 valandoms po sulaikymo jam nustatytas 1,98 promilės girtumas.

Druskininkų apylinkės teismas leido grybautoją iš Baltarusijos suimti 10 dienų.

Kitą 64 metų grybautoją buvo sulaikę Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai. Sienos pažeidėją jie aptiko Šalčininkų rajone, Stalgonių miške netoli Poškonių kaimo.

Paaiškėjo, kad vyras – Lietuvos pilietis. Netyčia peržengęs sieną jis pagrybavo Baltarusijoje, po to grįžo į Lietuvą. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kurioziškiausias sienos pažeidimas buvo Milvydų kaime (Šalčininkų r.). Patruliuojantys Tribonių užkardos pasieniečiai pastebėjo Baltarusijos pusėje prie valstybės sienos bėgančią kiaulę ir ją besivejantį vyrą.

Lietuvos pusėje laukais ir pamiškėmis einančiame sienos ruože yra sumontuota apsauginė tvora. Būtent šis įrenginys ir sustabdė sienos liniją kirtusią į Lietuvą bėgančią baltarusio kiaulę. Iš paskos atskubėjęs vyras, pasivijęs gyvulį, tuoj pat nuginė jį atgal į Baltarusiją. Ten už kelių šimtų metrų nuo valstybės sienos yra keli gyvenamieji namai ir ūkiniai pastatai. Gali būti, kad iš ten ir paspruko kiaulė.

Apie sienos pažeidimą dėl neatsargumo Lietuvos pasieniečiai informavo kolegas Baltarusijoje, jie atvyko į įvykio vietą ir apklausė gyvulį gaudžiusį vyrą. Pasak kaimyninės šalies pareigūnų, vyriškis buvo išgėręs ir aiškino tenorėjęs pagauti pasprukusią savo kiaulę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.