Klaipėdiečius labiausiai viliojo galimybė nusipirkti šviežių žuvų, kurias tiesiai iš Baltijos jūros atplukdė žvejai. Pirkėjai truputį nusiminė, kad buvo siūloma tik šviežių menkių ir jų ikrų, bet stojo į eilę ir pirko nesidėrėdami. Mat žuvis kainavo du eurus už kilogramą – pigiau negu kitur ir garantuotai – šviežutėlė.
Smalsuolių krantinėje netrūko – prie specialiai čia atėjusių žmonių prisijungdavo ir tie, kurie traukė į šiaurės ragą plaukti keltu į Smiltynę per Kuršių marias arba ėjo atgal.
Prie garuojančios žuvienės iškart išsirikiavo dar viena eilė – lašišų žuvienės dubenėlis kainavo 1,5 euro. Du kubilai sriubos greitai buvo išsamstyti.
Prekiautojos rūkytomis žuvimis taip pat neliūdėjo – ir prie jų prekystalių nuolat driekėsi eilės žmonių.
„Tiesą sakant, nesitikėjau, kad per pirmąją šventę sulauksime tiek daug žmonių. Vadinasi, toks renginys reikalingas ir klaipėdiečiams, ir miesto svečiams. Žmonės pasigedo įvairesnių šviežių žuvų, bet šitas laivas, kuris stovi prie krantinės, gaudo tik menkes, kai kurių kitų rūšių dabar gaudyti negalima.
Žvejai tik šiandien rytą iš Baltijos parplukdė dvi tonas šviežių žuvų – planavome, kad jų pakaks dviem dienoms, bet viskas buvo išpirkta per šešias valandas. Rytoj nebeturėsime ko pardavinėti, tad šventę teks trumpinti – kokia čia žvejo diena be šviežios žuvies“, – kartu ir apgailestavo, ir džiaugėsi šventės organizatorius Priekrantės verslinės ir rekreacinės žuvininkystės asociacijos pirmininkas Mindaugas Rimeikis, vildamasis, kad tokios šventės taps tradicinėmis.
Jis neabejoja, kad tokių prekyviečių šviežiomis žuvimis turi būti daugiau – tuomet ir žvejai būtų patenkinti, ir žmonės valgytų šviežias žuvis.
M.Rimeikis atskleidė, kaip buvo verdama žuvienė, kurią skanavo susirinkusieji.
„Tai – ypatinga žuvienė. Iš pradžių iš įvairiausių žuvų galvų ir kaulų su mėsa pagaminamas sultinys, o paskui į jį pridedama lašišų gabaliukų. Sriuba pagardinama visokiausiais prieskoniais. Visi ingredientai – lietuviški. Kokie jie – priekrantės žvejų paslaptis“, – sakė M.Rimeikis.
Iš viso buvo išvirta 50 litrų žuvienės, kuri buvo išpilstyta į dubenėlius per pusvalandį.
Minėti tarptautinę žvejų dieną pasaulyje buvo nuspręsta 1984 metais Tarptautinėje žvejybos sureguliavimo ir plėtojimo konferencijoje Romoje. Šventei pasirinkta birželio 27-oji. Ši datai dar siejama su žvejų globėjo Šv. Petro diena.