Kamuoliniai – ištikimiausi Kauno futbolo aistruoliai

„Laikinoji sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2015-06-28 07:00, atnaujinta 2017-10-29 01:36

Savaitės pradžioje į Nacionalinės futbolo akademijos stadioną stebėti varžybų tarp Prienų „Rūdupio“ ir Jonavos „Fajetono“ susirinkę aistruoliai tapo išskirtinio įvykio liudininkais.

Prieš susitikimo pradžią policijos pareigūnai mėgino uždėti antrankius „Rūdupio“ futbolininkui T.Griniui. Šis dar bandė sprukti, tačiau kriminalistų sportinė forma pasirodė geresnė, jie kaunietį sučiupo ir uždarė į areštinę.

Paaiškėjo, kad „Stumbro“ dublerių komandai atstovaujančiam T.Griniui Vokietijoje išduotas Europos arešto orderis, o su Kamuolinių nusikalstama grupuote siejamas vyriškis įtariamas organizuotu plėšimu iš juvelyrinių dirbinių parduotuvių.

Šis su Kauno nusikalstamo pasaulio garsenybe vadinamo H.Daktaro, pravarde Henytė, sūnumi E.Daktaru neblogai pažįstamas futbolininkas visai neseniai buvo „Stumbro“ klubo direktoriaus pavaduotoju ir dalininku.

Štai kodėl stebėti „Stumbro“ varžybų į stadioną nuolat atvyksta šio klubo atributika pasipuošę Kamuolinių grupuotei priskiriami futbolo aistruoliai!

Nieko nuostabaus, kad jie neabejingi futbolui, mat grupuotės vadeiva vadinamas G.Janonis, pravarde Kamuolys, tiesiog dievina šią sporto šaką, jo namuose net daugybė interjero detalių susiję su futbolu. Pats grupuotės pavadinimas įpareigoja atnešti į stadioną širdį.

Dar pernai Kamuolio sūnus K.Janonis vilkėjo „Stumbro“ marškinėlius, o šią komandą laikinai treniravo Lietuvos futbolo federacijos prezidento (LFF) J.Kvedaro sūnus G.Kvedaras.

LFF vadovu tapus J.Kvedarui, Kamuoliniai pasijuto Nacionalinės futbolo akademijos stadiono šeimininkais ir gainiodami kamuolį nepaisydavo, kad atėjo metas į aikštę išbėgti jauniesiems sportininkams. Pastarieji nedrįsdavo net žodžio pasakyti grėsmingos išvaizdos futbolo gerbėjams.

Pats J.Kvedaras taip pat gerai pažįstamas tiek su Henyte, tiek su jo aplinkos žmonėmis.

G.Janonis nepraleisdavo Kaune vykstančių futbolo varžybų, tačiau pastaruoju metu kauniečio stadione nematyti. Kalbama, kad jis su vienu artimiausių bendražygių A.Juodžiu, pravarde Gruzinas, pernai gruodį buvo sulaikyti Vokietijoje dėl automobilių vagysčių.

Ne mažiau spalvinga pagrindinio „Stumbro“ dalininko 69 metų V.Klimašausko asmenybė. Šį žmogų, kaip buvusį futbolininką, prisimena tik patys geriausi šalies futbolo žinovai. Surasti V.Klimašauską nėra paprasta, nes jis net neturi mobiliojo ryšio telefono.

Dar keisčiau, kaip šioje kompanijoje atsidūrė Kauno tarybos narys socialdemokratas Ž.Garšva, kuris eina garbės prezidento pareigas.

Nusikalstamo pasaulio šešėliai ant Kauno futbolo krinta ne pirmą kartą. Prieš du dešimtmečius garsus „Inkaro“ klubas buvo atsidūręs Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu vadinamo Arvydo Raižio rankose.

Tuomet su komanda treniruodavosi pats H.Daktaras ir kiti Daktarų gaujai priskiriami kauniečiai, o komandos garbę gynė garsus tų laikų reketininkas Erikas Saldys, pravarde Ritė.

Rusijoje pasislėpusį buvusį bankininką V.Romanovą turbūt būtų galima labiau priskirti prie juokdarių, o ne nusikaltėlių grupės, tačiau jis paliko neįtikėtinai ryškų pėdsaką Kauno futbolo istorijoje.

Šio veikėjo rankose atsidūręs FBK „Kaunas“ vienu metu garsino ne tik miestą, bet ir visą šalį. Komanda skynė įspūdingas pergales, stadiono tribūnose ošė tūkstančiai žiūrovų, tačiau visa tai subyrėjo per porą metų.

Galima pamanyti, kad ateivių iš kosmoso platybių balsų klausęs V.Romanovas sąmoningai siekė Kaune sužlugdyti sportą. „Žalgirio“ krepšinio klubas sugebėjo atsilaikyti, o futbolo komanda buvo sulyginta su žeme, ir tik prieš porą metų pasirodė pirmieji jos atgimimo daigai. Gerai, kad be V.Romanovo pagalbos.

Negi futbolas Kaune rūpi tik Kamuoliniams, Daktarams ir sunkiai suvokiamais poelgiais garsėjantiems veikėjams?

„Laikinoji sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.