Artūras Paulauskas siūlo didinti finansavimą VSD

VSD šiemet skirta kiek daugiau nei 23,6 mln. eurų.

Nors politinių partijų susitarime žvalgybos stiprinimas yra įrašytas, A.Paulauskas jame pasigenda konkrečių formuluočių.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Nors politinių partijų susitarime žvalgybos stiprinimas yra įrašytas, A.Paulauskas jame pasigenda konkrečių formuluočių.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-06-29 13:37, atnaujinta 2017-10-28 20:38

Jo teigimu, atėjo laikas atnaujinti Seime atstovaujamų politinių partijų susitarimą dėl 2014–2020 metų užsienio, saugumo ir gynybos politikos strateginių gairių.

„Politinių partijų susitarimas dėl gynybos buvo pasirašytas prieš metus, tačiau stebint geopolitinę situaciją, taip pat veiksmus šalies viduje, reikia pradėti galvoti apie susitarimo atnaujinimą. Turime skirti žymiai didesnį dėmesį mūsų žvalgybai ir kontržvalgybai“, – pranešime spaudai pirmadienį sakė A.Paulauskas.

Jis BNS sakė negalintis įvardyti konkrečios sumos, kuria siūlo stiprinti žvalgybą. Papildomi pinigai, politiko nuomone, turėtų būti skirti įsigyti technikai, paruošti žvalgus, kelti jų kompetenciją.

Nors politinių partijų susitarime žvalgybos stiprinimas yra įrašytas, A.Paulauskas jame pasigenda konkrečių formuluočių.

„Pasakyta, kad reikia stiprinti žvalgybą, bet kaip stiprinti ir ką daryti, tai nėra atsakyta, – sakė jis. – Man norisi sukonkretinti, kad reikia didinti finansavimą būtent žvalgybinei veiklai, o ne institucijai“.

VSD šiemet skirta kiek daugiau nei 23,6 mln. eurų.

Partijų susitarime dėl 2014–2020 metų užsienio, saugumo ir gynybos politikos strateginių gairių yra įsipareigota iki 2020 metų padidinti finansavimą krašto apsaugai iki 2 proc. šalies bendrojo vidaus produkto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?