Širdį atverčiau tik vienai televizijos laidų vedėjai

Televizijoje esu 25 metus. Patekti į ją buvo mano vaikystės svajonė. Mokydamasis 11-oje klasėje nuėjau į tuometės LRT Kauno skyrių ir pasiprašiau priimamas. Tad save, Arūną Valinską ir Andrių Rožicką galiu vadinti mūsų šalies televizijos šou verslo krikštatėviais.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Juodeika

Jul 12, 2015, 1:00 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 4:36 PM

– Mano namuose televizorius nuolat įjungtas. Dėl to dažnai sulaukiu šeimos priekaištų.

Neslėpsiu, tampu žmogumi, sakančiu: „Mano laikais buvo geriau.“ Ir ne tik todėl, kad daugelis jaunų vedėjų dar neužaugo. Nepakanka prieš kameras paskaityti teksto ar pasakyti kelių sakinių tarp reportažų. Žiūrovams atgrasūs plastikiniai vedėjai, kuriems trūksta nuoširdumo ir energijos.

+ Stebėdamas kai kurias „Lietuvos ryto“ TV laidas pasijuntu tarsi sugrįžęs į jaunystę. Su didžiausiu malonumu žiūriu kone chrestomatines laidas „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“, „Šeima – jėga!“.

– Įprasto modelio pokalbių laidos – praėjęs etapas. Kad ir kaip už profesionalumą gerbčiau Rūtą Mikelkevičiūtę ir kitas panašių laidų vedėjas, jų kūryba tampa vis paviršutiniškesnė ir nuobodesnė.

Esu dalyvavęs ne vienoje pokalbių laidoje, tačiau jau kurį laiką į jas neinu. Jų dalyviai dažnai pertraukiami, jiems neleidžiama kalbėti to, ką nori.

+ Vienintelė pokalbių laida, kurioje sutikčiau pasirodyti, – Aušros Kilkuvienės „Kitoks pokalbis“ („Lietuvos ryto“ TV). Jis tikrai yra kitoks – išsamus, atskleidžiantis pašnekovo asmenybę, požiūrį.

+ Nuoširdžiai pasiilgau Nomedos Marčėnaitės. Ji – vienintelė laidų vedėja, kuriai galėčiau atverti sielos kerteles, atskleisti slapčiausias mintis ir skaudžiausias patirtis.

– Jeigu TV3 nekartotų senų „Šapro šou“ laidų, galėčiau sakyti, kad gero ir sveiko humoro televizijoje nėra. Rolando Kazlo pasitraukimas iš ekrano ir Vytauto Šapranausko mirtis – du tragiški įvykiai, kurie sudavė lemiamą smūgį Lietuvos televizijų humorui.

+ Man patinka laidos su Vitalijumi Cololo. Jis, kaip ir gyvenime, ekrane atrodo tikras ir nuoširdus. Gaila, kad nelaimėjo projekto „Pakartok“ (TV3).

+ Prieš skrisdamas į kosmosą ar išvykdamas į negyvenamą salą į laikmeną įsirašyčiau visas Algimanto Čekuolio laidas. Jo pateikiama informacija ne visada nauja, bet pasakojimas įdomus ir įtaigus.

+– Lietuviški serialai yra dviejų rūšių. Vieni – itin komerciniai, sukurti paskubomis, jų scenarijai mažai kuo skiriasi, vaidina tie patys aktoriai.

Kiti – skirti susimąstyti, pasijuokti, įsijausti į situaciją kartu su herojais. Vienas tokių – „Tobula kopija“ (TV3). Žinoma, laukiu ir kultinio serialo „Moterys meluoja geriau“ tęsinio.

– Seniai nežiūriu rusiškų serialų. Jie tempia mus į praeitį. Galvoje turiu ne vien filmų siužetus. Kai pamatau, kad veiksmas vyksta apšiurusioje stalininių statybų daugiabučio namo virtuvėje, žiūrėti toliau nesinori.

+ Edmundas Jakilaitis, Nemira Pumprickaitė, Rita Miliūtė – daug patirties turintys savo srities profesionalai. Norėčiau išskirti ir jaunesniosios kartos atstovę – šalto proto, puikiai situaciją ir pašnekovus suvaldančią Daivą Žeimytę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.