Policininkas Sigetomas sūnui parinko ne prastesnį vardą

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas Sigetomas Olšauskas, praėjusią savaitę per santuokos ceremoniją prie Marijos Taikos karalienės bažnyčios altoriaus žengęs vilkėdamas šventinę tarnybinę uniformą, sulaukė ne tik sveikinimų, bet ir pagyrų už tokią aprangą ypatingą gyvenimo dieną. O policininko nepažįstančius žmones sudomino ir klaipėdiečio neįprasto vardo kilmė.

S.Olšauskas per santuokos ceremoniją vilkėjo šventine pareigūno uniforma.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
S.Olšauskas per santuokos ceremoniją vilkėjo šventine pareigūno uniforma.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Sep 1, 2015, 9:45 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 2:11 AM

„Mano tėveliams netrūko fantazijos. Jie pasakojo, kad tuo metu pažiūrėjo japonų meninį filmą, tarsi „Sniego moteris“. Jiems patiko Sigetomo vardu pavadintas herojus. Taip ir nusprendė. Aš to filmo, deja, nemačiau“, – apgailestauja 43 metų S.Olšauskas ir juokaudamas priduria, kad tas herojus buvo ne policininkas, o normalus žmogus.

Pasak S.Olšausko, žmonės neretai stebisi, kad jo toks negirdėtas vardas. Bet per daug metų pareigūnas prie po priprato ir ramiai paaiškina savo vardo kilmę.

„Pamenu, jaunystėje, susipažįstu su kokia nors mergina, o ji sako – mano labai įdomus vardas. Kai pasakau savąjį, prityla“, – prisimena Sigetomas.

Jo tėvai užaugino šešis vaikus.

„Visų jų vardai – normalūs: Egidijus, Rosita, Jolanta, Audronė. Jaunėlis brolis – Vilmantas, jis, beje, taip pat dirba Klaipėdos policijoje. Mano tėtis – Vytautas, mama – Vida“, – kalba S.Olšaukas.

Savo pirmagimį jis taip pat pavadino retu vardu – Skalmantas.

„Juk negali vaikas būti prastenis negu tėvas, tai ir sumaniau tokį vardą. Skalmantas – Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino senelis. Jaunesniojo mano sūnaus vardas labiau įprastas – Skirmantas“, – sako beveik 24 metus policijoje dirbantis pareigūnas.

S.Olšauskas yra ne tik Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato darbuotojas, bet ir Tarptautinės policijos asociacijos (TPA) Lietuvos skyriaus Klaipėdos poskyrio pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.