A. Pabedinskienė su merais aptars svarbius klausimus

Socialinės apsaugos ir darbo

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė ketvirtadienį Vilniuje rengia pasitarimą.<br>M. Patašiaus nuotr.
Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė ketvirtadienį Vilniuje rengia pasitarimą.<br>M. Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 3, 2015, 6:21 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 7:10 PM

Į posėdį ministerijoje kviečiami visų 60 savivaldybių merai arba vicemerai, BNS sakė ministrės patarėjas Arūnas Malinovskis.

„Sėkmingame institucinės globos pertvarkos procese savivaldybių vaidmuo bus vienas iš svarbiausių, nes savivaldybė yra arčiausiai žmonių ir jai geriausiai turi būti pažįstami gyventojų poreikiai bei tai, kokios pagalbos jiems reikia“, – teigiama Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pranešime.

A.Pabedinskienė yra patvirtinusi perėjimo nuo institucinės globos prie šeimoje ir bendruomenėje teikiamų paslaugų neįgaliesiems ir likusiems be tėvų globos vaikams 2014–2020 metų veiksmų planą. Pagal jį, šalyje turi nebelikti didelių globos įstaigų, paslaugos turės būti teikiamos šeimose, šeimynose, bendruomenėse.

Su savivaldybių vadovais taip pat norima aptarti pabėgėlių integracijos klausimą.

Siekdama palengvinti Pietų Europai tenkančią naštą, Lietuva įsipareigojo per dvejus metus priimti 255 pabėgėlius, šiuo metu esančius Italijoje ir Graikijoje, ir dar 70 – iš Turkijos. Daugiausia tai turėtų būti iš Sirijos pabėgę asmenys.

Be to, savivaldybių prašoma suteikti būstą iš Rytų Ukrainos ir Krymo norintiems grįžti lietuvių kilmės asmenims ir jų šeimoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.