D. Grybauskaitė patraukė botagą nuo pasieniečių

Anksčiau teigusi, jog alytiškį

D.Grybauskaitė teigė, kad incidentas pasienyje buvo tragedija abiems pusėms: ir žuvusiojo šeimai, ir pareigūnams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Grybauskaitė teigė, kad incidentas pasienyje buvo tragedija abiems pusėms: ir žuvusiojo šeimai, ir pareigūnams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 3, 2015, 9:59 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 6:33 PM

„Įvykus tokiems nelaimingiems atvejams, kurie pareikalauja žmonių aukų, kai nukenčia abi pusės, jokiu būdu negalima stoti nei į vieną, nei į kitą pusę. Tai yra pačios visuomenės problema. Taip pat – valstybės, kuri neužtikrino saugumo pareigūnams, kad jie galėtų atlikti savo darbą“, – ketvirtadienį paskelbtame interviu LRT radijui sakė prezidentė.

Jos teigimu, yra problemų, susijusių su Lietuvos pasieniu, jo apsauga ir pareigūnų apsauga.

„Šiandien kalbame apie tai, kad mūsų įstatyminė bazė ir dėl apsaugos, ir dėl ginklo panaudojimo yra gerokai suvelta ir pasenusi“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Pasak šalies vadovės, Lietuva yra „gerokai atsilikusi“ ir dėl specialiųjų priemonių, kurias būtina turėti sulaikant transporto priemones, užtikrinant pareigūnų apsaugą, potencialių pažeidėjų gyvybę. Prezidentė sakė, kad dabar moderniomis priemonėmis apsaugota tik apie 30 proc. valstybės sienos.

18-metis Alytaus gyventojas Edgaras Balčius buvo nušautas prieš savaitę, pasienyje su Baltarusija ties Druskininkais persekiojant du įtariamų kontrabandininkų automobilius. Prezidentė iš karto po šio įvykio pareiškė, kad ginklo panaudojimas buvo perteklinis, o šis atvejis rodo „nekokybišką mūsų pasienio funkcijų atlikimą“.

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis po susitikimo su prezidente šią savaitę pasiūlė pasirašyti parlamentinių partijų susitarimą dėl vidaus apsaugos finansavimo. Tačiau premjeras Algirdas Butkevičius mano, kad toks susitarimas yra „visiškai nereikalingas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.