Šešiose šalyse bus atidaryti NATO pajėgų integravimo vienetai

Šešiose rytinėse NATO šalyse,

Šešiose rytinėse NATO šalyse, taip pat ir Lietuvoje, ketvirtadienį bus atidaryti Aljanso pajėgų integravimo vienetai.<br>Reuters asociatyvi nuotr.
Šešiose rytinėse NATO šalyse, taip pat ir Lietuvoje, ketvirtadienį bus atidaryti Aljanso pajėgų integravimo vienetai.<br>Reuters asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 3, 2015, 6:55 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 7:10 PM

Sprendimas įkurti tokius štabus buvo priimtas Velso NATO viršūnių susitikime 2014 m., šie integraciniai vienetai turės užtikrinti sklandų Aljanso, ypač greitojo reagavimo, pajėgų atvykimą į priimančią valstybę, taip pat užtikrins geresnę komunikaciją tarp nacionalinių pajėgų ir NATO vadovaujančių struktūrų. Štabai bus atsakingi už potencialaus sąjungininkų pastiprinimo planavimą, sąjungininkų pajėgų pratybas ir joms reikalingos paramos teikimą. Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Lenkijoje veikiantys štabai pavaldūs NATO Šiaurės-Rytų korpuso vadavietei Ščecine. Tokie patys integraciniai vienetai taip pat veiks Rumunijoje ir Bulgarijoje, visi šeši štabai oficialiai aktyvuoti rugsėjo 1 dieną.

Pakelti Lietuvos vėliavą prie naujojo štabo Vilniuje patikėta jaunesniajam eiliniui Ernestui Vilimui – pirmajam savanoriui, panorusiam atlikti atnaujintą privalomąją karinę tarnybą. Be J. Stoltenbergo, ceremonijoje taip pat dalyvaus NATO karinio komiteto pirmininkas Petras Pavelas, Aljanso Jungtinės pajėgų vadavietės Brunsume vadas Hansas-Lotharas Domroese'as, NATO Šiaurės Rytų korpuso vadas generolas Manfredas Hofmannas.

Integraciniam vienetui Lietuvoje vadovaus leitenantas iš Danijos Jacobas Larsenas, štabe dirbs apie 40 karininkų, iš kurių pusė bus lietuviai. Krašto apsaugos ministro Juozo Oleko teigimu, pirmosios štabo vertinamosios pratybos vyks 2016 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.