Puošnias vestuves sugadino vagystės ir gėda prieš norvegus

Pusantrų metų ruoštos ir milžinišką sumą kainavusios vestuvės paliko nuoskaudą lietuvei Linai Jankūnaitei. Jai gėda ir prieš jaunikio Stiano iš Norvegijos gimines. Nuotaka kaltina vestuvių koordinavimo paslaugas teikusią bendrovę „Žvaigždžių agentūra“.

Linai Jankūnaitei buvo gėda prieš sutuoktinį norvegą, kad juos apgaudinėja vestuvių planuotojos.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Linai Jankūnaitei buvo gėda prieš sutuoktinį norvegą, kad juos apgaudinėja vestuvių planuotojos.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Lina Jankūnaitė su būsimu vyru Stianu nusprendė tuoktis Lietuvoje.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Lina Jankūnaitė su būsimu vyru Stianu nusprendė tuoktis Lietuvoje.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Audronė Urbonaitė

Sep 4, 2015, 4:13 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 12:58 PM

„Vestuvės man – reikšmingiausias gyvenimo įvykis. Norėjau jas atšvęsti įspūdingai ir tobulai. Su būsimu vyru Stianu skyrėme pusantrų metų joms pasiruošti ir negailėjome pinigų, tačiau šventę apkartino smulkios apgavystės ir koordinatorių nerūpestingumas“, – guodėsi 25 metų Lina Jankūnaitė.

Iš Panevėžio kilusi mergina gyvena Norvegijoje, studijuoja ir dirba vaikų darželio auklėtoja. Su būsimu vyru Stianu ji nusprendė tuoktis Lietuvoje ir tikėjosi maloniai nustebinti jo giminę puikiai organizuota švente. Tačiau svečiai pastebėjo, kad ne viskas vyksta sklandžiai, o nuotaka patyrė ir streso, ir nuostolių.

Po vestuvių lietuvė, padedama advokatės, pateikė pretenzijas vestuvių koordinatorei Raimondai Jagminaitei. Ji yra agentūros „Žvaigždžių agentūra“ vadovė. Internete ši vestuvių organizavimo paslaugas teikianti bendrovė yra pasivadinusi „Stars“ agentūra. Vestuvėse padėjo dvi koordinatorės – G. M. ir A. Š.

R.Cicinas neišlipo iš mašinos

„Stars“ agentūrą rinkausi, nes vadovė teigė, jog bendradarbiauja su daugeliu Lietuvos šou žvaigždžių ir gali pakviesti bet kurį garsų renginio vedėją ar dainininką. Vestuves vedė Justinas Jankevičius, o koncertuoti kvietėme dainininką Rytį Ciciną. Tačiau ir dainininkas, ir mes patyrėme nemažai streso“, – pasakojo Lina.

Lietuvė teigia, jog pinigus, skirtus apmokėti R.Cicino pasirodymą, ji davė agentūros darbuotojoms prieš dvi savaites, tačiau kai dainininkas atvyko į sodybą, kurioje turėjo vykti vestuvės, paaiškėjo, kad pinigai jam nepervesti.

„R.Cicinas sėdėjo automobilyje ir nepradėjo koncerto, kol jam nebus sumokėta. Svečiai laukė koncerto, o organizatorės bėgo pas mane ir prašyti papildomų pinigų, nes duotą sumą išleido kažkur kitur.

Įsivaizduokite, kaip jaučiasi nuotaka, kai ją per šventę ištraukia iš šokių rato ir verčia tvarkyti piniginius reikalus“, – guodėsi Lina.

Nuotakai teko antrą kartą duoti pinigų už koncertą.

„Pasakiau, kad organizatorės ir mano tėvas pasirašytų skolos raštą, nes po neapmokėto pasirodymo kilo įtarimų ir nepasitikėjimo. Raštas buvo pasirašytas ir koncertas prasidėjo, tačiau jis buvo trumpesnis, negu buvo planuota, nes dainininkas turėjo važiuoti kitur. Buvo labai nesmagu ir prieš R.Ciciną, ir prieš svečius, nes jie matė, kad įvyko nesusipratimas“, – kalbėjo L.Jankūnaitė.

Lietuvė mano, kad organizatorės privalo sugrąžinti jai pinigus už sutrumpėjusį koncertą. Koncertas kainavo 1200 eurų. Kokia dalis buvo sumokėta dainininkui, Lina nežino.

Buvo sutarta, kad R.Cicinas dainuos vestuvių puotoje valandą, bet dėl laiku nesumokėtų pinigų jis truko tik 40 minučių.

Apgavo ir kunigą?

Lina teigia, kad rytą prieš tuoktuvių ceremoniją bažnyčioje vestuvių koordinatorei A.buvo patikėtas vokas su pinigais. Tai buvo jaunavedžių auka bažnyčiai, kurią jaunasis ketino įduoti porą tuokusiam dvasininkui.

„Paprašiau, kad po ceremonijos bažnyčioje organizatorė paduotų voką mano vyrui, o šis įteiktų jį kunigui. Per iškilmingą akimirką žmonės jaudinasi, todėl natūralu, kad tuo rūpintis turi kas nors kitas. Tačiau vokas nebuvo perduotas Stianui. Organizatorė kažkodėl nutarė jį pati įteikti dvasininkui“, – stebėjosi moteris.

Kadangi po istorijos su R.Cicinu lietuvei jau buvo kilęs nepasitikėjimas pagalbininkėmis, po šventės pora aplankė juos tuokusį kunigą, jam padėkojo ir atsargiai pasiteiravo, kiek pinigų buvo voke, kurį vietoje jaunikio dvasininkui įteikė vestuvių koordinatorė. Lina sakė, kad jiems buvo labai gėda klausti dvasininko apie pinigų sumą, kuri buvo voke, skirtame bažnyčiai, tačiau pora pasiryžo.

„Buvome apstulbę, kai paaiškėjo, kad iš voko koordinatorė ištraukė 50 eurų. Tada tapo aišku, kodėl vokas nebuvo perduotas Stianui. Buvo labai nemalonu įsitikinti, kad vestuvių organizatorės kišenę papildo tokiu būdu“, – bjaurėjosi Lina.

Jaunavedžiai atsiprašė kunigo ir dar kartą įteikė 50 eurų, kuriuos iš voko buvo išėmusi vestuvių koordinatorė.

„Siunčiau agentūros vadovei Raimondai pretenzijas dėl dingusių pinigų ir ne iki galo atliktų darbų, tačiau ji atsakė, kad jos pagalbininkės A. ir G. yra pilnametės ir pačios atsako už įsipareigojimus“, – stebėjosi Lina.

Norvegijoje gyvenančiai lietuvei buvo keista, kad agentūros vadovė nesijaučia atsakinga už darbuotojų įsipareigojimus.

Dingo dėžutė su pinigais

Po ceremonijos bažnyčioje kai kurie svečiai sveikino jaunuosius lauke.

„Mano vyrui buvo įteikta dėžutė su dovana. Ją paslaugiai perėmė G. Vėliau sužinojome, kad dėžutėje buvo pinigai, tačiau dovana neatsirado. G. aiškino, kad dėžutę padėjo mūsų kambaryje ant lovos arba sofos, bet jos niekur nebuvo“, – piktinosi nuotaka.

Nuostabą kėlė ir tai, kad pagalbininkės užmiršo ir kompiuterius, buvusius jaunavedžių kambaryje.

„Įsiaudrinę po vestuvių, ne iš karto pastebėjome, kad jų nėra. Nebuvo grąžinti ir kai kurie rūbai bei kvepalai. Atsirado tik kai patys nuvykome į viešbutį. Darbuotojai viską buvo sudėję į maišelius. Stebina, kad pagalbininkės nepastebi paliktų kompiuterių su asmenine informacija ir nesijaučia už tai atsakingos“, – kalbėjo Lina.

Bateliai suplyšo, atsarginių neatnešė

Lina norėjo apsidrausti nuo visų galimų netikėtumų ir vestuvėms įsigijo net tris poras brangiai kainuojančių batų.

„Po ceremonijos bažnyčioje planavome fotosesiją Trakuose. Buvo sutarta, kad viena iš koordinatorių bus su jaunaisiais ir padės per fotosesiją, o kita lydės svečius Trakuose ir padės jiems įsikurti sodyboje, kurioje jie gyvens. Tačiau jos kažkur dingo savo reikalais. Per fotosesiją man kojas nuspaudė bateliai, o Užutrakio dvare jie apskritai sulūžo, tačiau atsarginiai batai buvo pas mūsų pagalbininkes, kurioms visai nerūpėjo jų pareigos“, – guodėsi Lina.

Ji teigė, jog smulkmenos kiekviename žingsnyje gadino šventę. Nuotakai buvo labai svarbu, kad pagalbininkės pasirūpintų įrašais svečių knygoje ir sveikintojų pirštų atspaudais svečių „medyje“, bet jos ir to nepadarė. Lina sakė, kad tokio aplaidumo tikrai nesitikėjo.

Jaunoji prieš vestuves buvo įsigijusi nemažai dekoracijų, kurių pagalbininkės irgi nepanaudojo.

„Buvo veltui išleista krūva pinigų, o atsakingų nėra“, – apgailestavo nuotaka.

Lietuvė džiaugiasi, kad su agentūros vadove R.Jagminaite yra sudariusi sutartį, kurioje numatytos visos paslaugos. Dabar ji turi dokumentą, leidžiantį reikšti pretenzijas dėl blogai atliktų darbų.

„Mane prajuokino, kai Raimonda pasiūlė grąžinti 100 eurų už netinkamai atliktus įsipareigojimus. Juk praradau gerokai daugiau, net apie tūkstantį eurų, – nepasinaudojau specialiai vestuvėms pirktais atsarginiais batais, nebuvo pasirūpinta svečių knyga ir medžiu.

Paprastoje puotoje tai būtų smulkmenos, bet čia juk vestuvės, labiausiai laukta ir išsvajota šventė. Pasakoju apie tai tik todėl, jog nenoriu, kad ir kitoms poroms ši agentūra sugadintų vestuves“, – kalbėjo Lina.

Agentūros vadovė kaltės nepripažįsta

- Klientė Lina Jankūnaitė skundžiasi, kad jai nebuvo suteiktos kokybiškos paslaugos per vestuves liepos mėnesį.

– Pagal sutartį buvo numatytos koordinavimo liepos 25 dieną sodyboje , kur vyko vaišės. Daugelis dalykų priklausė nuo paslaugų teikėjų bei kitų vykdytojų, nes viską prieš tai su jais derino jaunieji. Tačiau koordinatorė su asistente savanoriškai padėjo jauniesiems viešbutyje, keliavo su svečiais iš užsienio į Trakus neatlygintinai, jaunieji šių išlaidų nepadengė.

- Kokia agentūros darbuotoja perdavė pinigus kunigui ir kokią sumą? Kodėl klientė teigia, jog pinigų voke buvo per mažai ir jai reikėjo mokėti papildomai?

– Kaip teigė koordinatorė, vokas, kurį padavė kunigui, buvo užklijuotas ir ji neskaičiavo, kokia suma ten buvo, nes nebuvo gautas toks nurodymas iš jaunųjų. Jei jaunieji būtų tikri, kad įvyko vagystė, jie privalėjo kreiptis į atitinkamas institucijas, o šiandien tai yra šmeižtas, už kurį yra baudžiama įstatymų nustatyta tvarka.

- Kokia suma buvo sumokėta dainininkui Ryčiui Cicinui ir kodėl koncertas vėlavo ir buvo sutrumpintas?

– Kaip teigė pati jaunoji, koncertas vėlavo penkias minutes. Tai, manau, natūralu renginiuose. Dėl trukmės negaliu komentuoti, nes nedalyvavau renginyje.

- Ar tiesa, kad jaunavedžių daiktai buvo pamiršti viešbutyje Vilniuje ir kad vestuves koordinuojančios merginos turėjo jais pasirūpinti?

-Negaliu atsakyti, nes nemačiau, tačiau, pasak koordinatorių, buvo viskas surinkta, kas buvo padėta matomoje vietoje, tačiau visi esame žmonės ir klystame, galbūt taip atsitiko ir šiuo atveju.

- Kodėl neleidžiate pasikalbėti su vestuves koordinavusiomis agentūros darbuotojomis?

– Toks buvo raštiškas merginų pageidavimas, todėl aš turiu jas gerbti ir atsižvelgti, kad tai būtų konfidencialu. Su jaunąja buvo kalbėta po vestuvių telefonu antrą dieną ir ji dėl koordinatorių blogo darbo net neužsiminė, kalbėjo labai draugiškai.

Tačiau dar po dienos viskas apsivertė aukštyn kojomis ir man atrodo, kad tiesiog panoro užsidirbti pinigų. Tačiau aš, įmonės vadovė, paprašiau, kad ji surašytų viską raštu. Paprašiau, kad koordinatorės taip pat parašytų ataskaitą, kas buvo padaryta, ir pateiktų atsakymus į pretenziją.

Įvertinus situaciją, porai buvo pasiūlyta kaip draugiškumo gestas grąžinti 100 eurų, nes didesnė suma būtų nelogiška. Juolab, kad pretenzijoje nurodyti nusiskundimai nebuvo esminis koordinavimo objektas ir kai kurie net nepriklausė nuo koordinatorių veiksmų.

Tačiau po to, kai atsakėme į jaunosios pretenziją, buvo pradėta grasinti ir gąsdinti žiniasklaida, teismais, nes pasiūlėme juokinga sumą pinigų. Teko net užblokuoti ją socialiniame tinkle.

Labai gaila, kad taip įvyko ir negalėjau dalyvauti jų šventėje, tuomet būtų lengviau vertinti ir spręsti. Kiek supratau iš šalia buvusių žmonių tądien, kai jaunieji buvo atėję pasikalbėti į mūsų biurą po vestuvių (manęs ten nebuvo), jaunikiui buvo gėda dėl tokio jo žmonos elgesio, jis visą laiką tylėjo nuleidęs galvą.

*  *  *

Su pagalbininkėmis, padėjusiomis vestuvėse, pasikalbėti nepavyko. Viena iš koordinatorių ragelio nekėlė, o kita su redakcija kalbėtis atsisakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.