Lietuvos miestuose – žydų paveldo ir tradicijų pristatymas

Įvairiuose Lietuvos miestuose

Prieš Antrąjį pasaulinį karą Vilniuje žydai sudarė apie trečdalį miesto gyventojų.<br>M.Katiliaus nuotr.
Prieš Antrąjį pasaulinį karą Vilniuje žydai sudarė apie trečdalį miesto gyventojų.<br>M.Katiliaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 6, 2015, 11:19 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 6:57 AM

Daugiausia renginių vyks sekmadienį. Vilniuje šią dieną organizuojami pažintiniai pasivaikščiojimai po miestą, pažintinė ekskursija ir kantorinis dainavimas Vilniaus choralinėje sinagogoje, žydų dainų ir šokių ansamblio „Fajerlech „ koncertas, paskaitos apie Lietuvos žydų bendruomenės daugiakalbiškumą, žydų ir lietuvių tremtis, kiti renginiai.

Kauniečiai ir miesto svečiai sekmadienį irgi kviečiami į ekskursijas po miestą bei Kauno choralinę sinagogą, edukacinį renginį apie žydų karių, dalyvavusių Nepriklausomybės kovose, sąjungą, taip pat paskaitą apie poetę ir vertėją Lea Godberg (Liją Goldbergaitę).

Renginiai vyksta ir Kauno rajone, Panevėžyje, Šiauliuose, Kalvarijoje, Jonavoje, Kėdainiuose, Radviliškyje, Rokiškyje, Švėkšnoje ir Telšiuose.

Prieš Antrąjį pasaulinį karą Vilniuje žydai sudarė apie trečdalį miesto gyventojų, Lietuvos sostinė buvo svarbus žydų kultūros centras. Didelės žydų bendruomenės buvo ir kituose Lietuvos miestuose.

Karo metu naciai ir lietuviai kolaborantai išžudė per 90 proc. iš daugiau kaip 200 tūkst. Lietuvoje gyvenusių žydų. Šiandien Lietuvoje gyvena apie 3 tūkst. žydų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.