Pažadus teisme Ž. Pinskuvienę mokę tesėti rinkėjai – laimėjo

Įsiutinti Širvintų merės Živilės Pinskuvienės ir jos administracijos veiksmų, pavargę nuo politikės pažadų išspręsti gyvenvietės problemas širvintiškiai padavė ją į teismą ir laimėjo.

Ž.Pinskuvienei buvo priminti rinkimų pažadai.<br>D. Umbraso nuotr.
Ž.Pinskuvienei buvo priminti rinkimų pažadai.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2015, 10:05 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 3:31 AM

Vilniaus administraciniame apygardos teisme rugpjūčio pabaigoje vyko posėdis dėl nevykdomų merės rinkimų pažadų Širvintų rajono gyventojams, tiesa, pati merė jame nepasirodė.

Dėl sudėtingos eismo situacijos Motiejūnų gyvenvietėje į teismą kreipęsi gyventojai sulaukė palankaus sprendimo.

Filmuoti vaizdai merės neįtikino

Nors gyvenvietės bendruomenė jau seniai prašė savivaldybės įrengti greičio mažinimo kalnelius ir riboto krovininių automobilių eismą, rajono valdžia buvo įsitikinusi, kad toks prašymas nebuvo motyvuotas, ir buvo siūloma apsiriboti greitį ribojančiais ženklais.

Motiejūnų kaimo bendruomenė taip pat teigė, kad krovininis transportas gali kaimą apvažiuoti šalia esančiais keliais. Savivaldybės atsakas buvo tai, kad nėra pagrindo tokiems sprendimams, nes eismas gyvenvietėje nėra intensyvus.

Anuomet dar tik būsimai merei bendruomenė pateikė daug įrodymų ir filmuotos medžiagos, patvirtinančios, kad saugumo padėtį būtina gerinti. Ji žadėjo, kad viskas bus sutvarkyta, tik žodžiai taip ir nevirto darbais. Situaciją iliustruojančią vaizdo medžiagą Motiejūnų gyventojas Robertas Diržinauskas demonstravo ir teismo posėdyje.

Teismas atsižvelgė į gyventojų skundus

Teismo sprendime nurodoma, kad jis negali sutikti su Širvintų rajono savivaldybės administracijos argumentais, nes, įvertinus ginčijamo sprendimo turinį, darytina išvada, kad ginčijamas sprendimas negali būti laikomas pagrįstu Viešojo administravimo įstatymo 8 straipsnio 1 ir 2 dalies reikalavimų pagrindu.

„Ginčijamame sprendime nurodytas tik faktinis jo pagrindimas, kuris nėra pakankamas tam, kad įvertinti atsakovės veiksmus Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo 10 straipsnio 8 dalies 3 punkto nuostatų aspektu. Sprendime nenurodyta, kokiais teisės aktais vadovaujantis padaryta išvada, kad greičio mažinimo kalnelių ir krovininių automobilių eismą draudžiančių ženklų įrengimas ginčo kelio atkarpoje yra nereikalingas“, – rašome teismo sprendime.

Dokumente taip pat pažymima, Širvintų rajono savivaldybės administracija įpareigojama per vieną mėnesį nuo sprendimo įsiteisėjimo dienos iš naujo išnagrinėti pareiškėjų Roberto ir Sandros Diržinauskų prašymus dėl eismo saugumo priemonių įgyvendinimo Motiejūnų I kaime ir priimti Viešojo administravimo įstatymo 8 straipsnio nuostatas atitinkantį sprendimą ginčo klausimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.