S. Skvernelis: „Mitingo dalyvių saugumas bus užtikrintas“

Prie parlamento rūmų ketvirtadienį rengiamo mitingo dalyvių saugumas bus užtikrintas,

S.Skvernelis tvirtino, kad mitingo dalyvių saugumas bus užtikrintas, bet tiesiai į klausimą, ar turima kokių nors duomenų apie planuojamas provokacijas, neatsakė.<br>AP nuotr. iš archyvo
S.Skvernelis tvirtino, kad mitingo dalyvių saugumas bus užtikrintas, bet tiesiai į klausimą, ar turima kokių nors duomenų apie planuojamas provokacijas, neatsakė.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 8, 2015, 7:10 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 8:45 PM

„Aptarėme dieną, kada prasideda sesija, dėl jums žinomų renginių“, – antradienį po susitikimo, kuris vyko parlamento vadovės iniciatyva, žurnalistams sakė S.Skvernelis. Jis tvirtino, kad mitingo dalyvių saugumas bus užtikrintas, bet tiesiai į klausimą, ar turima kokių nors duomenų apie planuojamas provokacijas, neatsakė.

„Mes gyvename demokratinėje valstybėje, mitingas, kurį organizuoja profesinė sąjunga, yra legalus, jam išduotas leidimas, tai taikus renginys ir mūsų teisėsaugos uždavinys labai paprastas, kad tie žmonės, kurie ateis pareikšti savo nuomonę, turi jaustis saugūs. Jei kažkas galvoja pasinaudoti kitaip, bus vienareikšmiškas atsakas. Vyksta labai glaudus bendradarbiavimas su mitingo organizatoriais, jie patys suinteresuoti, kad renginys būtų taikus“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Į klausimą, ar Seimo pirmininkės susirūpinimas parlamento rūmų saugumu reiškia, jog esama neraminančių signalų apie galimus neramumus, S.Skvernelis atsakė: „Yra normalus susirūpinimas, kadangi renginys tikrai didelis, ilgą laiko tarpą tokio nebuvo, scenarijus analogiškas, kaip buvo prieš šešerius metus, čia (prie Seimo) susirenka, eitynės, ir mitingas prie Vyriausybės, tai aišku, kad yra noras žinoti, kaip situacija gali kisti, kokia ji dabar“.

2009 metų sausį per ekonominę krizę prie Seimo profesinių sąjungų dėl pakeltų mokesčių rengtas mitingas baigėsi riaušėmis, kurias malšino viešojo saugumo pareigūnai. Tuomet dužo Seimo langai, o riaušininkus tramdę Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai panaudojo ašarines dujas, gumines kulkas. Profesinių sąjungų atstovai nuo riaušių atsiribojo.

Profesinės sąjungos pirmą Seimo rudens sesijos dieną, ketvirtadienį, rengia protesto akciją dėl Darbo kodekso pakeitimų, suderintas mitingo dalyvių skaičius – 2 tūkstančiai. Tą pačią dieną piketuoti ketina ir kraštutinių pažiūrų atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.