S. Skvernelis nebenori kalbėti apie konfliktą su L. Graužiniene

Vidaus reikalų ministras Saulius

S.Skvernelis antradienį susitiko su Seimo pirmininke.<br>T.Bauro nuotr.
S.Skvernelis antradienį susitiko su Seimo pirmininke.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 8, 2015, 4:13 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 9:07 PM

Antradienį S.Skvernelis pirmą kartą oficialiai susitiko su parlamento pirmininke po to, kai viešai susikirto dėl pabėgėlių ir Vadovybės apsaugos departamento direktoriaus skyrimo tvarkos.

„Mes šitą temą baigėme ir neeskaluojame toliau. Dirbame konstruktyviai Lietuvos labui“, – žurnalistams į klausimą, ar atsiprašė L.Graužinienės, atsakė S.Skvernelis.

Jis patvirtino, jog susitikimo iniciatorė buvo Seimo pirmininkė, buvo aptarta saugumo situacija prieš pirmąją sesijos dieną prie parlamento rūmų profesinių sąjungų rengiamą tūkstantinį mitingą. Prieš kelerius metus per ekonominę krizę prie Seimo profesinių sąjungų mitingas baigėsi riaušėmis, kurias malšino viešojo saugumo pareigūnai.

Liepos pabaigoje Seimo pirmininkė pareiškė laukianti vidaus reikalų ministro atsiprašymo, sakydama, kad ją sukritikavęs S.Skvernelis viršijo „visas etikos ribas“. Po to, kai L.Graužinienė ministrą apkaltino nekompetencija dėl Europos Sąjungos migrantų krizės sprendimo, šis per atstovą spaudai parlamento vadovę pavadino „pilypu iš kanapių“, pareiškė, kad jai reikia apsaugos nuo žmones juokinančio kalbėjimo ir patarė pasinaudoti paieškos sistema „google“, kad sužinotų, ką S.Skvernelis yra sakęs pabėgėlių klausimu.

Kiek vėliau Vidaus reikalų ministerija atsiprašė dėl išplatintų aštrių ministro S.Skvernelio pastabų ir nurodė, kad „pateikdamas poziciją žiniasklaidai ministro patarėjas savo iniciatyva pavartojo kelias papildomas literatūrinės raiškos priemones“. Tačiau Seimo vadovė tąkart pareiškė, jog ministras dėl netinkamų raiškos priemonių turėtų atsiprašyti pats, o ne suversti atsakomybę patarėjams ar ministerijai.

Birželį vidaus reikalų ministras aštriai sukritikavo L.Graužinienės siūlymą keisti Vadovybės apsaugos departamento direktoriaus skyrimo tvarką. Siūlymą, kad skiriant šį pareigūną dalyvautų visi trys šalies vadovai, ministras pavadino cinišku ir neatsakingu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.