Lietuva turėtų išgirsti Briuselio pasiūlymą dėl pabėgėlių kvotų

Lietuva ir kitos Europos Sąjungos

Vasarą Lietuva įsipareigojo per dvejus metus priimti 325 pabėgėlius – 255 iš Italijos ir Graikijos, dar 70 – iš trečiųjų šalių, tikriausiai Turkijos<br>Rueters asociatyvi nuotr.
Vasarą Lietuva įsipareigojo per dvejus metus priimti 325 pabėgėlius – 255 iš Italijos ir Graikijos, dar 70 – iš trečiųjų šalių, tikriausiai Turkijos<br>Rueters asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-09-09 06:18, atnaujinta 2017-10-16 19:55

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris planą dėl migrantų krizės pateiks kreipdamasis į Europos Parlamento narius Strasbūre.

Pagal naująjį planą, valstybėms bus siūloma per dvejus metus perkelti 160 tūkst. žmonių. Anksčiau Briuselis siūlė paskirstyti 40 tūkst. prieglobsčio prašytojų, tačiau valstybės narės susitarė dėl kiek daugiau nei 32 tūkstančių.

Vasarą Lietuva įsipareigojo per dvejus metus priimti 325 pabėgėlius – 255 iš Italijos ir Graikijos, dar 70 – iš trečiųjų šalių, tikriausiai Turkijos.

Lietuvos Vyriausybės atstovai pripažino, kad šis skaičius turbūt didės. Užsienio žiniasklaidoje skelbta, kad naujajame pasiūlyme Lietuvos gali būti prašoma priimti apie 780 pabėgėlių, šiuo metu esančių Italijoje, Graikijoje ir Vengrijoje.

Lietuva ir kitos Vidurio bei Rytų Europos šalys iki šiol nepritarė, kad Briuselio nustatytos kvotos būtų privalomos. Vokietija ir Prancūzija remia tokią idėją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?