Po guzą – nuo svetimų ir nuo savų

Krepšinis – greitas žaidimas: akimirką neapsižiūrėjai ir iš karto liksi be kamuolio ar praleisi metimą. Bet žioplinėti, pasirodo, negalima ne tik žaidėjams ir ne tik aikštėje.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

Sep 9, 2015, 6:30 AM, atnaujinta Oct 16, 2017, 7:55 PM

Europos čempionate Rygoje teisėjai žiauriai suklydo pirmadienio vakarą įskaitę pavėluotą dvitaškį. Kol krepšinio mažyliai belgai šokinėjo istorinio (nors ir neteisingo) antausio krepšinio dičkiams lietuviams proga, šie čia pat darsyk gavo per ausį. Nuo saviškių.

Niekas iš mūsų rinktinės štabo, kuris galvų skaičiumi lenkia žaidėjų dvyliktuką, nesusivokė, ką daryti tuo kritiniu momentu.

Abejotiną teisėjų sprendimą verkiant reikėjo bandyti užginčyti. Tačiau lietuviai to nepadarė, o praėjus porai valandų paaiškėjo, kodėl Lietuvos krepšinio šulai nėra skaitę oficialių Tarptautinės krepšinio federacijos taisyklių.

Kitaip nepaaiškinsi jų oficialaus kreipimosi į FIBA, kurioje skundžiamasi nelogiška protesto padavimo procedūra ir neva atimtomis galimybėmis apsiginti nuo neteisybės.

„Mes norime gauti FIBA išaiškinimą, ką bet kuri komanda turi daryti, jei panašus atvejis pasikartos“, – dėstė LKF generalinis sekretorius M.Špokas.

Pamirškime abejotinos kvalifikacijos teisėjus – lietuviai su savo kreipimusi irgi apsijuokė.

Kokio dar specialaus išaiškinimo reikia, jei oficialiose taisyklėse aiškiai nurodyta protesto pateikimo tvarka: manai, kad tave kažkas galėjo apvogti ar apgauti, tuoj pat rašai protestą, o tiktai po to giliniesi į detales.

Taigi Lietuvos krepšinio veikėjai turėjo mažų mažiausiai pasiskaityti krepšinio taisykles ir imti ginti garbę, kai to labiausiai reikia.

Juk niekas neabejoja, kad prieš išvažiuodamas į judrią gatvę vairuotojas turėtų žinoti, ką reiškia šviesoforo spalvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?