V. Tutkus palieka Gynybos ir saugumo pramonės asociaciją

Lietuvos gynybos ir saugumo

V.Tutkus asociacijos direktoriumi buvo paskirtas šių metų liepos 1 dieną.<br>A.Barzdžiaus nuotr. iš archyvo
V.Tutkus asociacijos direktoriumi buvo paskirtas šių metų liepos 1 dieną.<br>A.Barzdžiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 9, 2015, 5:13 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 4:08 PM

Apie savo sprendimą V.Tutkus BNS pranešė trečiadienį, tačiau savo pasitraukimo motyvų buvęs kariuomenės vadas kol kas nekomentuoja ir tai ketina padaryti ketvirtadienį per spaudos konferenciją. LGSPA prezidentas Egidijus Skužinskas taip pat kol kas nekomentavo situacijos.

V.Tutkus asociacijos direktoriumi buvo paskirtas šių metų liepos 1 dieną, jis pakeitė prieš tai šias pareigas ėjusį atsargos pulkininką Vaidotą Malinionį.

Atsargos generolas leitenantas Valdas Tutkus 2004-2009 metais ėjo Lietuvos kariuomenės vado pareigas, prieš tai, 2001-2004 metais buvo Lietuvos kariuomenės lauko (sausumos) pajėgų vadas, prieš tai dirbo Lietuvos kariniu atstovu prie NATO ir Vakarų Europos Sąjungos, gynybos atašė Belgijos Karalystėje.

Po valstybinės karo tarnybos V.Tutkus dirbo privačioje transporto ir logistikos bendrovėje „Hoptrans Projects“ – kaip nurodo LGSPA, jis šiuo metu yra bendrovės valdybos narys. „Hoptrans Projects“ dirba su Rusijos ir kitų Nepriklausomų Valstybių Sandraugos (NVS) geležinkelių operatoriais.

Nuo praėjusių metų kovo mėnesio veiklą pradėjusi LGSPA šiuo metu jungia 50 narių. Pastarieji atstovauja virš 100 įmonių – įvairių gamintojų, paslaugų teikėjų, mokslo įstaigų– dirbančių tiek kariuomenei svarbiose srityse (lazeriai, IT, ryšių technologijos, ginkluotė, šarvuotė, speciali apranga ir kt.), tiek ir civiliams gyventojams (maitinimas, apgyvendinimas, teisinės paslaugos ir kt.).

2014 metais visų LGSPA priklausančių įmonių pajamos siekė 120 mln. eurų, iš kurių eksportas sudarė 30 mln. eurų, nurodo asociacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.