A.Pabedinskienė: „Dialogas su profsąjungomis vyksta“

Profesinėms sąjungoms surengus

Ministrė: dialogas su socialiniais partneriais ir profsąjungomis vyksta<br>M.Kulbio nuotr.
Ministrė: dialogas su socialiniais partneriais ir profsąjungomis vyksta<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 10, 2015, 2:37 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 1:18 PM

„Mes einame tuo keliu, kurį nusibrėžėme, ir dialogas su socialiniais partneriais, ir tarp jų su profsąjungomis, vyksta. Ko gero, po to, kokia šiandien yra situacija su socialiniu modeliu po Trišalės tarybos, aš manau, kad daugelis profsąjungos lyderių pasakytų, kad jie apsiriko“, – žurnalistams sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė A. Pabedinskienė.

Pasak jos, daugelis, apie 80 proc. socialinio modelio nuostatų, yra suderėta, dėl 14 nuomonės yra skirtingos. Ministrė pabrėžė, kad visi socialinių partnerių pasiūlymai, išsakytos skirtingos nuomonės pateks į komitetus ir bus jas galima įtraukti į Darbo kodeksą.

„Bet aš norėčiau labai aiškiai pasakyti, kad socialinis modelis – tai nėra tiktai Darbo kodeksas, ir šiandien labai apgailestauju, kad profesinės sąjungos kalba tik apie Darbo kodekso nuostatas. Puikiai žinote, kad tai yra kompleksas, visas paketas įstatymo projektų, kurie vienas kitą papildo – ir socialinio draudimo, ir pensijų, ir užimtumo. Mes turėtume pirmą kartą galbūt taip aiškiai ir kompleksiškai pasižiūrėti į mūsų socialinę sistemą, apsaugą“, – kalbėjo ministrė.

Profsąjungoms reikalaujant, kad Seimas grąžintų šį projektą Vyriausybei ir kad jis būtų papildytas suderintomis nuostatomis, A. Pabedinskienė nemano, kad tai geras siūlymas.

„Aš nemanau, kad tai turėtume daryti. Aš aiškiai savo poziciją pasakiau, kad mes socialinių partnerių visas suderintas nuostatas pateiksime komitetui. Seimo nariai galės pateikti ir inkorporuoti į naujuosius teisės aktus“, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė.

Po apie valandą trukusio mitingo prie Seimo, kuriame dalyvavo apie 1,5 tūkst. žmonių, eisena pajudėjo Gedimino prospektu link Vyriausybės rūmų. Čia mitinguotojai Ministrų kabinetui karučiu atveš ir grąžins socialinį modelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.