Prezidentė ragina nebekartoti neatsakingo išlaidavimo klaidų

Prezidentė Dalia Grybauskaitė,

Prezidentė ragina nebekartoti neatsakingo išlaidavimo klaidų.<br>T.Bauro nuotr.
Prezidentė ragina nebekartoti neatsakingo išlaidavimo klaidų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 10, 2015, 12:48 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 1:57 PM

„Lėtėjanti pasaulio ekonomika, pabėgėlių krizė, nestabilumas Graikijoje, grėsmės nacionaliniam saugumui – tai geopolitiniai veiksniai, lemsiantys ir mūsų viduje priimamus sprendimus. Žvelgdami į globalias rinkas ir Pietų Europą, turime prisiminti mūsų pačių išgyventas pamokas ir nebekartoti neatsakingo išlaidavimo klaidų.

Finansinė drausmė ir atsakomybė turi tapti kertiniu orientyru tvirtinant 2016-ųjų, rinkimų metų, biudžetą. Linkiu daugiau dėmesio ir susitelkimo ties sprendimais, kurie skatina mūsų ekonominį augimą, kuria darbo vietas ir didina visų mūsų piliečių gerovę“,- sakoma šalies vadovės sveikinime Seimui, kurį ketvirtadienį iš parlamento tribūnos perskaitė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Šalies vadovė pastebi, kad esame supami gausių vidaus ir išorės iššūkių, kurie pareikalaus mūsų visų susitelkimo ir atsakingų sprendimų.

Kalbėdama apie Darbo kodekso reformą, D. Grybauskaitė linki rasti išmintingų ir su socialiniais partneriais sutartų sprendimų, ginančių darbuotojų interesus bei didinančių verslo efektyvumą ir Lietuvos konkurencingumą.

„Savo sprendimais kasdien turime kurti ir siekti visapusiškai saugios gerovės Lietuvos žmonėms. Skaidrumo siekis visose srityse išlieka prioritetinis, kaip ir socialinės atskirties mažinimo iniciatyvos“,- kreipdamasi į Seimą sako D. Grybauskaitė.

Šalies vadovė kviečia parlamentarus palaikyti ir jos teikiamas įstatymų iniciatyvas neįgalumo nustatymo procesui skaidrinti, eilėms gydymo įstaigose mažinti, reformuojant vaikų globą ir kitas.

Pabėgėliai, masiškai plūstantys į Europą, D. Grybauskaitės teigimu, visos Europos Sąjungos solidarumo ir vienybės išbandymas.

„Situacija keičiasi ir kinta kasdien. Todėl ir mes turime išlikti susitelkę ir konstruktyviai dalyvauti sprendžiant susidariusią problemą. Turime būti pasirengę padėti tiems, kam pagalba išties reikalinga“,- ragina D. Grybauskaitė.

Pasak Prezidentės, svarbiausias praėjusios sesijos sprendimas, grąžinant šauktinių kariuomenę, įrodė, kad parlamentas, nepaisydamas pozicinių ir opozicinių ginčų, sugeba susitelkti dėl strateginės svarbos klausimų, teisingai įvertinti nacionalinio saugumo prioritetus.

„Tikiuosi ir tolesnio konstruktyvaus bendradarbiavimo sprendžiant svarbius Lietuvai ir jos žmonėms klausimus. Linkiu darbingos ir rezultatyvios rudens sesijos“,- sakoma Prezidentės sveikinime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.