Turkijos viešbučio darbuotojai sujaukė lietuvių atostogų planus

Dviem klaipėdiečiams nepavyko praleisti atostogų pasirinktame Turkijos viešbutyje. Paaiškėjo, kad du vyrai negali būti apgyvendinti viename kambaryje.

Turkijos viešbutis „Long Beach Hotel & Spa Deluxe“ viename kambaryje nepriima dviejų ar daugiau vyrų.
Turkijos viešbutis „Long Beach Hotel & Spa Deluxe“ viename kambaryje nepriima dviejų ar daugiau vyrų.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

Sep 10, 2015, 6:43 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 11:32 AM

„Keliauju nemažai, tačiau taip nutiko pirmą kartą. Esu tradicinės orientacijos. Radome puikų paskutinės minutės pasiūlymą, norėjome su bičiuliu savaitę atsipūsti ir pasimaudyti.

Tačiau turizmo agentūroje sužinojome, kad tame viešbutyje į tą patį kambarį vienų vyrų nepriima. Įdomu tai, kad tame pačiame kambaryje dvi moterys gali gyventi kartu, o du vyrai – ne“, – stebėjosi 26 metų klaipėdietis.

Vyriškis buvo pasirinkęs penkių žvaigždučių viešbutį „Long Beach Hotel & Spa Deluxe“ ant jūros kranto, dvidešimt kilometrų nuo Alanijos kurorto, su paketu „viskas įskaičiuota“.

Savaitės poilsis modernaus viešbučio dviviečiame kambaryje vienam asmeniui kainavo 517 eurų.

„Sugundė vieta, pats viešbutis ir kaina. Kai agentūros darbuotoja pasakė, kad vienų vyrų čia neįkurdina, net nepatikėjau. Tuomet ji parodė viešbučio tinklalapį, kuriame buvo viešbučio administracijos nuoroda, kad užsakymai nebus priimami, jei kambariuose norės apsigyventi tik vyrai.

Į Turkiją vis vien išvyksime, nors ir mokėsime šiek tiek brangiau – kituose viešbučiuose tokių apribojimų nebuvo“, – sakė klaipėdietis.

Vyrai galėjo įsikurti atskiruose kambariuose, bet tuomet poilsis būtų kainavęs daug brangiau.

Kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovei Ingai Aukštuolytei situacija, su kuria susidūrė klaipėdiečiai, nebuvo naujiena: „Retkarčiais pasitaiko, kad viešbučiai nepriima užsakymų, jei du ar keli vyriškos lyties asmenys pageidauja gyventi viename kambaryje.

Kai kurie viešbučiai viešai deklaruoja, kad neapgyvendins ir nesusituokusių porų. Viešbučių, kurie laikosi tokių taisyklių, dažniausiai pasitaiko Turkijoje, Egipte, Maldyvuose.“

Jos teigimu, kol kas „Tez Tour“ nesulaukė pretenzijų iš turistų dėl tokių apribojimų: „Tez Tour“ ir patys viešbučiai viešai skelbia viešbučiuose galiojančias taisykles. Belieka gerbti ir prisitaikyti prie tų šalių kultūrinių, religinių skirtumų, o kartais – ir prie įstatymų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.