Rentos negaunančiai K.Brazauskienei teks kraustytis iš Turniškių

Valdžios rezervatu vadinamosiose Turniškėse gyvenanti prezidento Algirdo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė garbinga kaimynyste greičiausiai mėgaujasi paskutines dienas.

K.Brazauskienė nenusiteikusi nuleisti rankas ir kraustytis iš rezidencijos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
K.Brazauskienė nenusiteikusi nuleisti rankas ir kraustytis iš rezidencijos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Sep 15, 2015, 5:47 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 4:36 PM

Prezidentūra nelinkusi pratęsti rezidencijos, kurioje K.Brazauskienė liko gyventi po prezidento mirties, panaudos sutarties. Ji buvo sudaryta penkeriems metams ir spalio 11-ąją baigiasi.

Įstatymai numato, kad jeigu prezidentas eidamas pareigas ar pasibaigus kadencijai miršta, jo sutuoktiniui, jei šis pageidauja, panaudos pagrindais suteikiamas būstas (gyvenamosios patalpos) Vyriausybės nustatyta tvarka.

Tačiau Prezidentūros atstovai, paklausti, ar bus pratęstas šis terminas, antradienį atsakė, jog laikinai K.Brazauskienei suteiktas būstas yra Vadovybės apsaugos departamento saugomas objektas. „Šios teritorijos nuolatiniais gyventojais turėtų būti tik asmenys, kuriems pagal Prezidento ir Vadovybės apsaugos įstatymus paskirta valstybės apsauga“, – nurodė Prezidento spaudos tarnyba.

Kaip žinia, Turniškėse gyvenančiai K.Brazauskienei apsauga nėra numatyta. Tačiau lengvai kraustytis iš prestižinio rajono garsioji našlė nėra nusiteikusi. „Įstatymai nepasikeitė, todėl advokatai man aiškina, kad niekas manęs negali išmesti už pakarpos. Yra įstatymas, o prieš įstatymą visi lygūs“, – „Lietuvos ryto“ televizijai pareiškė K.Brazauskienė.

Prezidento našlė yra pasiruošusi bylinėtis su valstybe dėl to, kad ši nevykdo įstatymo. „Aš žiemą neturiu kur išsikraustyt, suprantat? Vasarą aš turiu, bet čia ne išeitis. Be to, man ne 18, man 66 metai, kraustytis sunku“, – sakė Turniškėse žiemojanti verslininkė.

Anot Vyriausybės kanclerio Almino Mačiulio, planuojama K.Brazauskienei skirti kitą būstą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.