Pretendentų į teisėjus atrankos komisijoje – atsinaujinimas

Darbą pradėjo naujos sudėties

Pretendentų į teisėjus atrankos komisijai vadovauti paskirtas psichologas V.Lepeška.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Pretendentų į teisėjus atrankos komisijai vadovauti paskirtas psichologas V.Lepeška.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 16, 2015, 2:17 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 1:53 PM

Naujos sudėties komisija paskirta rugpjūčio pabaigoje prezidentei pasirašius dekretą. Savo noru iš komisijos veiklos pasitraukus buvusiam pirmininkui Eugenijui Laurinaičiui ir teisėjai Daliai Kačinskienei, naujuoju pirmininku paskirtas šios komisijos narys psichologas Virginijus Lepeška.

Visuomenės atstovų gretas papildė Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Viešosios katedros docentė Giedrė Lastauskienė, teisėjų – Vilniaus apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkė Neringa Švedienė.

Komisijos narių pareigas toliau eis visuomenininkai žurnalistas Šarūnas Černiauskas ir ekonomistas Nerijus Mačiulis bei teisėjai Olegas Fedosiukas ir Skirgailė Žalimienė.

Pasak V.Lepeškos, šiuo metu vienas pagrindinių komisijos tikslų yra kiek įmanoma labiau spartinti pretendentų į teisėjus atrankos procesą, taip pat didelis dėmesys bus skiriamas pretendentų į teisėjus atrankų objektyvumui.

„Turime dirbti organizuotai, profesionaliai ir labai susikaupę. Visuomenė turi matyti, kad teisėjų paskyrimas – tai kruopštus ir skaidrus procesas. Tikiu, kad komisijos darbo viešinimas gali padėti stiprinti visuomenės pasitikėjimą teismais ir teisėjais“, – teigia V.Lepeška.

Komisija yra prezidento patariamoji institucija, kuri šalies vadovei padeda formuoti teisėjų korpusą. Skirdama teisėjus, prezidentė atsižvelgia į komisijos rekomendacijas, taip pat su kiekvienu kandidatu į teisėjus susitinka asmeniškai.

Komisijos nariai skiriami trejiems metams. Ją sudaro keturi visuomenės atstovai ir trys teisėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.