Nacionalinė žemės tarnyba stiprina kovą su korupcija

Plėtodama antikorupcines priemones, Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) stiprina vidaus kontrolę ir bendradarbiavimą su teisėsaugos institucijomis.

Daiva Gineikaitė, NŽT vadovė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daiva Gineikaitė, NŽT vadovė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 17, 2015, 2:24 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 9:17 AM

Po šių metų birželį įvykusio NŽT vadovės Daivos Gineikaitės susitikimo su Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriumi Sauliumi Urbanavičiumi, vien per pastarąjį mėnesį STT jau pradėjo tris ikiteisminius tyrimus dėl galimų korupcinių nusikaltimų teritoriniuose NŽT skyriuose.

„Nacionalinėje žemės tarnyboje pastaruoju metu energingai stipriname vidaus kontrolę, ieškome naujų būdų, priemonių ir metodų korupcijos prevencijai, todėl mums labai svarbi STT pagalba šioje srityje“, – sako D.Gineikaitė.

Pačioje NŽT dėl galimų piktnaudžiavimo atvejų arba privačių ir viešųjų interesų supainiojimo vien per šiuos metus jau pradėti 35 tarnybiniai patikrinimai.

„Džiaugiuosi pirmaisiais antikorupcinės veiklos rezultatais ir teisėsaugos institucijų pagalba skaidrinant mūsų veiklą. Pagaliau tie visi negeri dalykai, kurie kažkada buvo įvykę kyla į paviršių. Būsime nepakantūs ir principingi šiuo klausimu, – pabrėžė D.Gineikaitė. – Ir toliau akylai stebėsime situaciją bei operatyviai informuosime teisėsaugos struktūras apie tai, kas mums kelia įtarimų“.

Rugpjūčio mėnesį NŽT pradėjo ilgalaikę teritorinių NŽT padalinių patikros programą. „Beveik kasdien vykstame į NŽT skyrius, žiūrime, ką keisti ar taisyti, kas ne taip. Susitinkame su gyventojais, savivaldos atstovais, merais. Iš jų tiesiogiai išgirstame, kokie yra mūsų bendradarbiavimo trūkumai, ką reikėtų keisti, tobulinti“, – dalijosi D.Gineikaitė. Daug dėmesio teritorinių NŽT padalinių patikrinimo metu skiriama ne tik žemės reformai, bet ir NŽT veiklos skaidrinimo, viešinimo bei efektyvinimo klausimams.

NŽT su STT bendradarbiavimo sutartį yra pasirašiusi 2013 metų spalį. Pagal šią sutartį NŽT Specialiųjų tyrimų tarnybai teikia informaciją pagal NŽT informacinėse sistemose kaupiamus duomenis. NŽT yra įsipareigojusi nedelsiant informuoti STT apie tarnybos funkcijų vykdymo metu nustatytus įtarimus dėl galimų korupcinio pobūdžio nusikalstamų veiklų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.