Š.Keserauskas neigia aptarinėjęs su premjeru jo šeimos verslą

Konkurencijos tarybos pirmininkas

Š.Keserauskas neigia aptarinėjęs su premjeru jo šeimos verslą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Š.Keserauskas neigia aptarinėjęs su premjeru jo šeimos verslą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 17, 2015, 8:44 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 7:42 AM

„Žiniasklaidos bandymai susieti mano susitikimo su ministru pirmininku datą su šių metų liepos 27 dieną Konkurencijos tarybos kelioms įmonėms pareikštais įtarimais kartelio sudarymu yra nepagrįstos spekuliacijos“, – ketvirtadienį išplatintame pranešime nurodė Š.Kesarauskas.

Taip jis reagavo į naujienų portalo 15min.lt šią savaitę pasirodžiusią publikaciją, kurioje aptariama ir Konkurencijos tarybos akiratyje atsidūrusi bendrovė „Ministerium“ – 50 proc. jos akcijų turi A.Butkevičiaus žentas Evaldas Vaitasius.

Anot Š.Kesarausko, visos temos, kuriomis jis liepos 29-ąją kalbėjosi su premjeru, buvo išvardintos Konkurencijos tarybos pranešime spaudai. Kalbėta esą buvo apie baigtus pieno ir komunalinių atliekų rinkų tyrimus, tyrimą dėl kompensuojamųjų vaistų bei „Lietuvos jūrų laivininkystės“ gelbėjimo planą, Konkurencijos tarybos nuomone, galimai turėjusį valstybės pagalbos požymių.

„Maloniai atkreipiu visų žiniasklaidos atstovų dėmesį, kad susitikimas įvyko mano iniciatyva, tokie pat susitikimai vykdavo ir su buvusiu Ministru pirmininku. Kartą ar keliskart metuose susitinku ir su Prezidente, ir su Seimo komitetų vadovais aptarti konkurencijos politikos aktualijų“, – pridūrė Š.Kesarauskas.

Konkurencijos taryba liepos 27-ąją pranešė šių metų sausį pradėjusi tyrimą įtariant kartelinius susitarimus programavimo bei viešinimo paslaugų konkursuose, kuriuos skelbė Kelių ir transporto tyrimo institutas bei Aplinkos ministerija (AM).

Preliminariu Konkurencijos tarybos vertinimu, instituto skelbtame programinės įrangos kūrimo konkurse draudžiamą susitarimą galėjo sudaryti bendrovės „Ministerium“, „Nebūk briedis“ bei viešoji įstaiga „TV Europa“. Tuo metu AM skelbtame informacijos grafikų pirkime karteliu įtariama bendrovė „Nebūk briedis“ bei viešoji įstaiga „Media medis“.

Portalo 15min.lt duomenimis, A.Butkevičiaus žento įmonę „Ministerium“ lydi sėkmė valstybiniuose konkursuose.

A.Butkevičius po publikacijos savo interesų deklaraciją papildė įrašu apie E.Vaitasiaus įmonę, dėl šios istorijos iš pareigų pasitraukė ir premjero visuomeninė konsultantė Dalia Kutraitė – Giedraitienė. Jos sūnus Simonas Giedraitis valdė įmonę iki E.Vaitasiaus, pati D.Kutraitė-Giedraitienė metus buvo „Ministerium“ valdybos pirmininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.