Dar 600 jaunuolių pradės nuolatinę privalomąją karo tarnybą

Jau kitą savaitę į tris Lietuvos

Dar 600 jaunuolių pradės nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Dar 600 jaunuolių pradės nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 18, 2015, 8:40 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 3:29 AM

Didžioji dauguma tarnybą pradėsiančių jaunuolių užsirašė atlikti ją savanoriškai ir pareiškė norą tarnauti būtent šiuose batalionuose. Į juos jaunuoliai atvyks iš įvairių šalies rajonų: Kauno, Jurbarko, Tauragės, Molėtų, Marijampolės, Alytaus, Šiaulių, Vilniaus. Tarnybą pradėsiančių karių amžius nuo 18 iki 34 metų.

„Dėkojame jaunimui už parodytą pilietinį ir patriotinį užtaisą įsijungiant į Lietuvos kariuomenės gretas. Kviečiame ir kitus jaunuolius sekti jų pavyzdžiu ir toliau aktyviai registruotis savo noru karinę tarnybą, renkantis ją atlikti dar nesukomplektuotuose daliniuose arba kitais metais,“ – sako krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Pirmadienį ministras vyks pasveikinti tarnybon atvyksiančių karių į LDK Vytenio batalioną Marijampolėje, LDK Gedimino štabo batalione planuoja apsilankyti Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas. LDK Kęstučio batalione karius pasveikins Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Almantas Leika.

Daugiausiai antrojo šaukimo karių atvyks į Kęstučio batalioną. Iš 400 čia tarnausiančių karių – per 300 tarnybą atlikti užsirašė savanoriškai.

Pirmadienį per 30 karių tarnybą pradės LDK Gedimino štabo batalione Vilniuje. Visi jame tarnausiantys nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai – savanoriai. Jie tarnaus bataliono Garbės sargybos kuopoje.

200 nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių į Marijampolėje dislokuotą LDK Vytenio batalioną atvyks per dvi dienas: rugsėjo 21 ir 22 dienomis. Jame tarnaus taip pat vien savo noru tarnybą atlikti užsirašę jaunuoliai.

Pirmąją atvykimo į dalinius dieną naujokai gaus uniformas ir ekipuotę, išklausys instruktažą, susipažins su daliniu ir įsikurs kareivinėse.

Pagal mokymų planą, pirmąsias aštuonias tarnybos savaites šauktiniai dalyvaus baziniame kario kurse, jo metu kariai lankys teorines paskaitas, mokysis rikiuotės ir karinio statuto, karinės taktikos, inžinerijos, topografijos, ryšių ir medicinos, susipažins su ginklais ir ryšio priemonėmis. Vėliau pradės bazinį kario kursą, bus rengiami kaip kariai specialistai. Kolektyvinio rengimo metu šauktiniai mokysis veikti savo padalinio sudėtyje, atlikti jiems paskirtas užduotis.

Nuo rugpjūčio 24 dienos Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje jau tarnauja apie 500 nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių.

Iki metų pabaigos privalomąją pradinę karo tarnybą atlikti atvyks jaunuolių į dar daugiau nei dešimt Lietuvos kariuomenės dalinių.

Savanoriškai karinę tarnybą pasirinkę jaunuoliai patys galėjo nuspręsti, kokiame kariniame dalinyje nori tarnauti. Šiais metais nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą pradės 3 tūkst. jaunuolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.