Kiekvienam metų laikui – po kankinį

Tikras kankinys kitą kankinį visuomet atjaus, net į pagalbą išsišaukdamas didžiavyrių vėles.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Sep 18, 2015, 6:25 AM, atnaujinta Oct 15, 2017, 7:16 AM

Jus piktina tai, kad prezidento A.Brazausko našlė, turtinga verslininkė K.Brazauskienė (ko verta vien jai atitekusi „Draugystė“!) atkakliai tebereikalauja valstybės rentos ir atsisako kraustytis iš buvusio šalies vadovo rezidencijos Turniškėse?

Jums jau atsibodo tas absurdo teatras, daugeliui aukščiausių institucijų (netgi Konstituciniam teismui) įrodinėjant vienai moteriai, kad jai nepriklauso nei renta, nei prezidento rezidencija?

Vadinasi, jūs paniekinate šviesų A.Brazausko atminimą ir dar žaidžiate purvinus konservatorių politinius žaidimus.

Taip už naująją Lietuvos kankinę K.Brazauskienę mūru stojo jau patyręs kankinys, pašalintas prezidentas R.Paksas. Jis griausmingai pareikalavo patraukti savo purvinas letenas nuo gležnos vienišos moters bent jau dėl paprasto padorumo.

Atrodytų, sėdėtų sau R.Paksas, kuriam Seimas pagaliau pradėjo atkėlinėti vartus į rinkimus, ir rūpintųsi, kaip labiau rinkėjams patikti.

Bet ne, viešai puolė ginti našlės, nieku gyvu nenorinčios palikti Turniškių. Negi taip elgtis jį paakino vien kankiniškas solidarumas?

Papildomas raudonas skuduras šiam kankiniui tikriausiai buvo ir tai, kad šioje istorijoje figūruoja Konstitucinis teismas, ilgiems metams palaidojęs lietuvišką R.Pakso politinę karjerą, o dabar taręs neigiamą žodį apie K.Brazauskienės privilegijas.

Bet neatmestini ir kiti pašalinto prezidento pamokslo motyvai. Pavyzdžiui, tai, kad senas A.Brazausko medžioklių draugas B.Bradauskas visuomet kryžiumi guldavo tiek už skriaudžiamąjį R.Paksą, tiek už K.Brazauskienę, kuri seniai susipykusi su socialdemokratų vedliais.

Trumpai tariant, sunku supaisyti tuos mūsiškius kankinius.

Juk erškėčių vainikas, oi, kaip skaudžiai spaudžia galvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.