Krepšininkų proveržis finalo link nesujaukė politikų planų

Nei trečiadienį po rungtynių su Italija sužibusi viltis patekti į finalą, nei artėjantis savaitgalis nepakeitė šalies politikų planų – Seimo nariai nesiveržia į Prancūziją, kur šiandien Lilio arenoje Lietuvos krepšinio rinktinė kausis su serbais. 

Seime paprastai tylus Š.Gustainis atsigriebia per krepšinį.<br>Asmeninio archyvo nuotr. (Facebook)
Seime paprastai tylus Š.Gustainis atsigriebia per krepšinį.<br>Asmeninio archyvo nuotr. (Facebook)
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Sep 18, 2015, 12:59 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 5:35 AM

Panašu, kad šias rungtynes, kurių baigtis lems, ar lietuvius išvysime finale, šįvakar stebės vienintelis Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijai priklausantis Šarūnas Gustainis. Parlamentaras jau ketvirtadienį išskubėjo į Lilį, kur prisijungs prie ištikimiausių rinktinės aistruolių, taip pat – čempionatą Prancūzijoje jau stebinčio europarlamentaro Antano Guogos.

Š.Gustainį galima dažnai išvysti mušant būgną šalia Tomo Balaišio-Sėklos. „Jis muša būgną, todėl jam priklauso ten važiuoti pagal pareigas“, – juokėsi Seimo Liberalų frakcijos vedlys Eligijus Masiulis.

Pastarasis irgi stengiasi nepraleisti Europos krepšinio čempionatų, bet šįkart nutarė likti namuose ir rungtynes stebėti per televizorių. „Šiemet į čempionatą entuziastingai įsitraukė ir vaikai, todėl palikti jų nesinorėjo, o vykti kartu būtų per sudėtinga. Be to, sekmadienį planuojame stebėti mūsų tenisininkų susitikimus su ukrainiečiais“, – sakė E.Masiulis.

Už Lietuvos krepšininkus prie televizoriaus šįkart žada sirgti ir buvęs moterų krepšinio rinktinės treneris Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas. „Manau, kad laimės. Pradėjo gerai žaisti – justi komanda, ilgas atsarginių suolelis“, – savo prognozėmis prieš lietuvių mačą su serbais dalijosi krepšinio specialistas.

Anot V.Gedvilo, dar vienas lietuvių krepšininkų pranašumas – jų nebeslėgs psichologinė našta: „Mūsų komanda tikrai yra pajėgi nugalėti. Pogrupyje lietuvių komanda buvo neatpažįstama, nors atskiri jos žaidėjai yra labai stiprūs ir žaidžia stipriuose klubuose. O suėję į komandą kažkaip pasirinko pernelyg lėtą pozicinį žaidimą.

Dabar rinktinė keičia taktiką – jos žaidimo ritmas nebe toks vienodas. Matome tai lėtą žaidimą, tai greitą užpuolimą. To komandai labai trūko. Jei ir toliau taip žais – matysime ją finale. Rungtynės su Italija dar nebuvo jos pajėgumų viršūnė. Ji turi daugiau potencijos“.

Nors Seimo Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcija savo gretose turi ir olimpinių žaidynių medalininką Sergejų Jovaišą, ypač didelių krepšinio entuziastų, kurie dėl rinktinės mestų visus kitus užsiėmimus, taip pat nėra.

Per televizorių rungtynes stebintis S.Jovaiša negalėjo paaiškinti politikų pasyvumo priežasčių. „Net nežinau, kodėl niekas taip ir nesusiorganizavo važiuoti palaikyti komandos. Į Rygą buvo patogiau nuvažiuoti, tai gal kas ir buvo nuvažiavęs“, – svarstė praeityje garsus krepšininkas.

Jis taip pat džiaugėsi ryškiai pagerėjusiu rinktinės žaidimu ir prognozavo jai pergalę prieš serbus. „Žaidimas vyks taškas į tašką, bet laimėsime. Nebus, turbūt, labai gražios rungtynės. Kaip sakė Jonas, sužaiskime blogai, bet laimėkime“, – juokėsi parlamentaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.