Studentams – apribojimai dirbti

Lietuvos universitetų rektorių

Studentų atstovai sutinka, kad dėl darbo aukoti studijas nėra gerai, bet, pasak jų, šiuos du dalykus galima suderinti ir tai daro didelė dalis Lietuvos studentų.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Studentų atstovai sutinka, kad dėl darbo aukoti studijas nėra gerai, bet, pasak jų, šiuos du dalykus galima suderinti ir tai daro didelė dalis Lietuvos studentų.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 20, 2015, 6:54 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 9:42 PM

„Džiaugiamės, kad studentai dirba ir ypač, jei dirba toje srityje, kurią studijuoja. Bet jei tas darbo laikas užima labai daug valandų per savaitę, tai be abejo nukenčia studijos. Manau, kad žmogus gali dirbti pusantro etato, apie 60 val. per savaitę, tai taip ir turėtų būti. Jei studentas ,mokosi nuolatinėse studijose, tai reikia laikyti, kad jis yra vienu etatu dirbantis žmogus, tad pagal įstatymus galėtų dirbti dar puse etato“, – teigė Lietuvos universitetų rektorių konferencijos prezidentas Alfonsas Daniūnas.

Studentų atstovai sutinka, kad dėl darbo aukoti studijas nėra gerai, bet, pasak jų, šiuos du dalykus galima suderinti ir tai daro didelė dalis Lietuvos studentų.

„Stipendijos nėra didinamos eilę metų iš eilės. Džiugu, kad nuo spalio 1 dienios ministerija pagaliau padidino doktorantų stipendijas, bet primename, kad taip pat yra ir bakalaurantai, ir magistrantai, kurie gyvena dar su labai mažomis stipendijomis. Turime aukštųjų mokyklų, kur stipendijos tesiekia 10 ar 15 eurų, tad jei tos aukštosios mokyklos studentas turėtų nedirbti, būtų labai įdomu pamatyti, kaip jis išgyvena“, – projektu abejojo Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Paulius Baltokas.

Universitetų rektorių konferencijos prezidentas sutinka, kad stipendijos šalyje nėra tinkamo dydžio, todėl prieš įstatymu apribojant studentų galimybes dirbti, tikriausiai reikėtų peržiūrėti stipendijų dydį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.