Visi šernai priklauso Broniui

Prasidėjus priešrinkiminiam politiniam sezonui darosi akivaizdu: uoliai vyks tik tie politiniai darbai, kuriuos per visas kliūtis traukia nesustabdomi parlamento lobistų lokomotyvai. Viešai daugiausia aiškinant ir vienas kitą agituojant už ar prieš sirų ar afganų pabėgėlių priėmimą, po šia dūmų uždanga patyliukais galima pratempinėti visokias keistenybes.

Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Čyvas

Sep 21, 2015, 7:17 AM, atnaujinta Oct 14, 2017, 8:49 PM

Tam tereikia geležinės politinės valios ir neribotų cinizmo išteklių. Čempionas čia, kaip visada, socialdemokratas milijonierius ir didelis bei svarbus medžiotojas Bronius Bradauskas.

Dar neišdilo iš atminties procedūrinės manipuliacijos ir apgavystės, kai šis politikas, po kelis metus trukusių bandymų prastūmė korupcinį Azartinių lošimų įstatymą, kurį sukritikavo visi – nuo Europos Komisijos iki prezidentės Dalios Grybauskaitės (tiesa, ištarti veto ponia nedrįso). Na ir kas, kad sukritikavo?

Įstatymas ne rezonansinis, juo vaikų negąsdinsi, kaip kokiais arabų teroristais ar negrais kanibalais. D.Grybauskaitė liepė jį pataisyti ir sutaikyti su europine teise iki įsigaliojant, bet niekas nė nemano to daryti. Daugelis Seimo narių dokumentų apskritai nespėja perskaityti ir balsuoja, kaip jau teko rašyti, nežinodami ar kokiu dokumentu netyčia neįteisins Lietuvoje kanibalizmo. Taigi, sudėjus priešrinkiminius rūpesčius, ateinančių arabų ir negrų baubus galima toliau tęsti panašius darbelius. Ypač, jei yra interesas.

Taip ir daroma. Dar vienas B.Bradausko politikavimo perlas – ne per duris tai pro langą, ne pro langą, tai per kaminą stumiamas sumanymas leisti šernus šaudyti su naktinio matymo prietaisais. Tikslas, kaip visada, išsigalvotas kilnus – apsaugoti Lietuvą nuo afrikinio kiaulių maro. Keista, kad nebuvo pasiūlyta leisti šaudyti kulkosvaidžiais arba granatsvaidžiais. Kam čia kuklintis – reiktų kariuomenę įpareigoti B. Bradausko medžiotojų būrelį aptarnauti su visa savo turima technine įranga.

Kaip jau minėta, šis Broniaus projektas, kaip ir kiti, stumiamas aršiai ir beatodairiškai. Vienam komitetui pavasario sesijoje šį šedevrą įvertinus blogai, pasitelktas kitas. Aplinkos apsaugos komitetas nubalsavo, kad už aplinkos apsaugą svarbesni yra seno medžiotojo B.Bradausko ir kelių jo draugų norai ir naivūs yra tie, kurie sako, kad „Europa nesupras“, kad, cituojant aplinkos viceministrą, „šis Seimo sprendimas Vakarų šalyse sukeltų didžiulį ažiotažą“. Kam tai rūpi?

Kaip jau matyti iš aukščiau aprašyto atvejo, lėtos ir griozdiškos europinės struktūros bejėgės galynėtis su lobizmo ir įžūlių manipuliacijų meistru Broniumi. Kol ten Europoje kas nors ko nors imsis, mūsų šaunieji medžiotojai susidoros su šernais ir susigalvos naujų pramogų, o lažybų ir lošimų organizatoriai, su Broniaus pagalba prastūmę sau patiems naudingą, konkurenciją eliminuojantį įstatymą, bus pakankamai pasipelnę.

O jei Marijos žemei ir bus skirtos kokios nors baudos – jas mokės ne Bronius, ne medžiotojai ir ne lažybų verslininkai. Viskas bus solidariai padalinta visiems.

Svarbiausia, įsistačius kiaulės (nebūtinai afrikinės) akis, į visus argumentus atsakyti paprastu ir chamišku „na ir kas?“ ir varyti toliau. Kad viskas būtų dar šlykščiau ir dar labiau apgailėtina, socialdemokratu pasiskelbęs medžioklis drebia visiems į akis savo piniginės storį ir juo puikuojasi.

Tiems kas neturi pinigų, jis siūlo „eiti, kur niekas nekainuoja“ ir, suprask, nesipainioti jam po kojomis, nes jis ne tik turtingas, bet turi ir šautuvą su naktine įranga, tad vargas ne vien šernams, jei bus blogos nuotaikos.

Ir ką čia jam sapaliojate apie kokią nors Europą? Visi miškai ir šernai priklauso Broniui ir jo draugams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.