A. Pabedinskienė: „Apgyvendindami pabėgėlius, savų neskriausim“

Socialinės apsaugos ir darbo

„Po to jie turės tokias pačias galimybes ir teises kaip ir kiekvienas Lietuvos pilietis – turi turėti darbą, turi mokėti mokesčius ir turi patys susimokėti už būstą ir kitas paslaugas“, – kalbėjo ministrė.<br>M. Patašiaus nuotr.
„Po to jie turės tokias pačias galimybes ir teises kaip ir kiekvienas Lietuvos pilietis – turi turėti darbą, turi mokėti mokesčius ir turi patys susimokėti už būstą ir kitas paslaugas“, – kalbėjo ministrė.<br>M. Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 23, 2015, 3:09 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 8:07 AM

Anot ministrės, į savivaldybes ministerija kreipėsi skatindama tos vietovės gyventojus savivaldybei teiki pasiūlymus dėl būsto nuomos ir įsidarbinimo galimybių, kad būtų galima suformuoti kiekvienos savivaldybės duomenų bazę.

„Man labai liūdna, kad savivalda iš karto sureagavo, kad mes pretenduojame, arba pabėgėliai pretenduoja į socialinius būstus arba į savivaldybės būstus. Tikrai ne. Mūsų piliečiai jokiu būdu nebus nuskriausti ir mūsų piliečiams visi procesai kaip vyko, taip ir vyks. Tikrai ne Lietuvos piliečių sąskaita, o mes ieškome būdų ir galimybių, kaip tie atvykę piliečiai galėtų nuomotis būstus“, – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį žurnalistams sakė A. Pabedinskienė.

Preliminariais duomenimis, priimti pabėgėlius kol kas sutinka tik 12 iš 60 Lietuvos savivaldybių. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadovė pabrėžė, kad pirminė pabėgėlių integracija Ruklos centre didžiąja dalimi vyks už Europos Sąjungos lėšas.

„Po to jie turės tokias pačias galimybes ir teises kaip ir kiekvienas Lietuvos pilietis – turi turėti darbą, turi mokėti mokesčius ir turi patys susimokėti už būstą ir kitas paslaugas“, – kalbėjo ministrė.

Praėjusią savaitę socialinės apsaugos ir darbo viceministras Algirdas Šešelgis pranešė, kad pabėgėlių integracijai 2016 m. iš Lietuvos biudžeto prireiks apie 5,5 mln. eurų papildomų lėšų. Anot Premjero Algirdo Butkevičiaus, šios lėšos yra numatytos skiriant asignavimus Socialinės apsaugos ir darbo bei Sveikatos apsaugos ministerijoms.

Lietuva per dvejus metus iš viso turės priimti 1 105 pabėgėlius iš Artimųjų Rytų ir Afrikos valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.