Gėlių ir grybų pardavėjams gali nebereikėti leidimų prekybai

Sostinės Savivaldybės taryba

Iki šiol viešose vietose – prie parduotuvių, gyvenamųjų namų – miško gėrybėmis ar savo sklypuose užaugintomis vaisiais ir daržovėmis prekiaudavę žmonės privalėjo įsigyti leidimą, kurio kaina – 10,50 Eur (mėnesiui) arba 4,1 euro (dienai).<br>V. Kapočiaus nuotr.
Iki šiol viešose vietose – prie parduotuvių, gyvenamųjų namų – miško gėrybėmis ar savo sklypuose užaugintomis vaisiais ir daržovėmis prekiaudavę žmonės privalėjo įsigyti leidimą, kurio kaina – 10,50 Eur (mėnesiui) arba 4,1 euro (dienai).<br>V. Kapočiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 23, 2015, 6:05 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 7:10 AM

Nepirkdami prekybos leidimo jomis savivaldybės nustatytose vietose galės prekiauti vilniečiai pensininkai ir neįgalieji, jaunesni nei 30 metų amžiaus pardavėjai, kurie registruoti Darbo biržoje, moksleiviai ir studentai ir prekiaujantys sendaikčiais blusų turguje.

„Atleisdami juos nuo rinkliavos, skatintume socialiai pažeidžiamų grupių verslumą ir bendruomeniškumą, sumažintume administracinės veiklos naštą vilniečiams“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Iki šiol viešose vietose – prie parduotuvių, gyvenamųjų namų – miško gėrybėmis ar savo sklypuose užaugintomis vaisiais ir daržovėmis prekiaudavę žmonės privalėjo įsigyti leidimą, kurio kaina – 10,50 Eur (mėnesiui) arba 4,1 euro (dienai).

Pasak pensininkų sąjungos „Bočiai“ bendrijos pirmininko Povilo Butkaus, tie keli eurai, sumokėti už prekybos leidimus savivaldybės biudžetui didelės įtakos neturėjo, o savo augintomis gėrybėmis prekiaujantiems žmonėms juos užsidirbti nėra lengva.

„Senjorams ir žmonėms su negalia dalintis derliumi su miestiečiais ir uždirbti vieną kitą eurą prie kuklių pajamų būtų labai didelė paskata. Ir skatins tuos, kurie anksčiau neprekiaudavo, visi galės aktyviau bendrauti su bendraminčiais“, – sako P. Butkus.

Nemokamai prekiauti bus galima tik tam numatytose viešose miesto vietose, kurias įsakymu patvirtins savivaldybės administracijos direktorė. Miesto turgavietėse nustatyta prekybos tvarka nesikeičia, nes jos yra privačios.

Sostinės Tarybai priėmus galutinį sprendimą dėl nulinio rinkliavos mokesčio, savo užaugintomis gėrybėmis prekiauti be leidimų bus galima nuo ankstyvo pavasario. Seniūnai savo seniūnijose jau dairosi tokiai prekybai tinkamų vietų.

Kad būtų išvengta funkcijų dubliavimosi, su Valstybine maisto ir veterinarija tarnyba tariamasi, kad prieš išduodant leidimus prekiauti, savivaldybės darbuotojai netikrins, ar prekiaujantys turi maisto tvarkymo pažymėjimus – tai žymiai palengvins ir sutrumpins leidimų išdavimo laiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.