Premjeras Seime aiškinsis dėl žento verslo

Premjeras socialdemokratas Algirdas

A.Butkevičius ketvirtadienį per plenarinį posėdį aiškinsis dėl žento Evaldo Vaitasiaus verslo.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Butkevičius ketvirtadienį per plenarinį posėdį aiškinsis dėl žento Evaldo Vaitasiaus verslo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 24, 2015, 6:22 AM, atnaujinta Oct 14, 2017, 6:29 AM

Vyriausybės vadovas atsakys į opozicinės Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos iš anksto raštu pateiktus klausimus.

Konservatoriai A.Butkevičiaus teiraujasi, už kokią kainą E.Vaitasius įsigijo 50 proc. įmonės „Ministerium“ akcijų, kurias anksčiau valdė buvusios visuomeninės konsultantės Dalios Kutraitės-Giedraitienės sūnus Simonas Giedraitis.

„Ar Jūsų žentas apskritai mokėjo už akcijas jų įsigijimo metu, nes Jūs viešai teigėte, kad akcijas jis įsigijo išsimokėtinai, tuo tarpu UAB „Ministerium“ atstovai teigia, kad už įsigytas akcijas buvo apmokėta iš karto? Jeigu mokėjo, kokiu būdu tai atliko? (...) Ar šis pelningas akcijų perleidimas nebuvo dovana Jūsų šeimai, siekiant atsilyginti už laimėtus ar būsimus viešinimo konkursus įvairiose Vyriausybės įstaigose?“ – klausiama rašte.

Taip pat domimamasi, ar Socialdemokratų partijos nariai dalyvavo vertinant konkursus, kuriuose dalyvavo bendrovė „Ministerium“.

Kadangi anksčiau A.Butkevičius minėjo, jog viešai paskelbtą informaciją apie jo žento verslą vertina dvi advokatų kontoros, opozicijos atstovai prašo jas įvardyti.

„Už kokias lėšas ir kieno yra apmokama už šių advokatų kontorų konsultacijas?“ – klausia konservatoriai.

Tuo pačiu domimasi apie A.Butkevičiaus labdaros ir paramos fondo veiklą.

Naujienų portalas 15min.lt pranešė, kad įmonę „Ministerium“ lydi sėkmė valstybiniuose konkursuose. Nei premjeras, nei D.Kutraitė-Giedraitienė iki publikacijos žiniasklaidoje ryšių su šia įmone ar jos akcininkais nebuvo deklaravę.

D.Kutraitė-Giedraitienė, kuri yra vadovavusi šio įmonės valdybai, po publikacijos pasitraukė iš visuomeninės premjero patarėjos pareigų.

Pasirodžius publikacijai Vyriausybės spaudos tarnybos išplatintame A.Butkevičius pareiškė ją vertinantis kaip „purvinos rinkiminės kampanijos“ dalį ir sakė neatmetantis galimybės kreiptis į teismą dėl jo, kaip Vyriausybės vadovo, reputacijos menkinimo viešojoje erdvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.