Viktoro ledai saldūs ir dešiniesiems

Ar įsivaizduojate Darbo partijos dvasinio vadovo V.Uspaskicho Ledų šventėje konservatorius, padedančius jam iš sraigtasparnio žarstyti plombyrus laimingai išsišiepusiam elektoratui ant galvos? Arba „darbiečių“ susitikime su rinkėjais A.Kubilių, vaišinantį Krekenavos agrofirmos dešrelėmis? Neįsivaizduojate? O be reikalo!

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Sep 25, 2015, 6:32 AM, atnaujinta Oct 13, 2017, 10:49 PM

Tikriausiai prisimenate, kaip konservatoriai tyčiodavosi iš „darbiečių“ dėl jų svarbiausio rinkimų pažado – padidinti minimalią mėnesinę algą (MMA) iki 1509 litų. Net ausys visiems linkdavo!

Bet grįžkime į dabartį: tie patys konservatoriai Seime ką tik balsavo už Darbo partijos pasiūlytą rezoliuciją, kuria Vyriausybė raginama nuo kitų metų liepos MMA didinti iki 437 eurų (kitaip sakant, maždaug iki 1509 litų).

Tiesa, buvęs dešiniųjų lyderis A.Kubilius balsavo „prieš“, bet daugelis pirmojo ir visų žemesniųjų partijos ešelonų atstovų spaudė mygtuką „už“.

Tie dešiniųjų kūliavirsčiai lengvai paaiškinami. Juk artėjant Seimo rinkimams būtų nedovanotina praleisti progą pavaidinti geradarius pinigų dalintojus, besirūpinančius mažutėliais. Juolab kad pagrindiniai konkurentai dėl dešiniojo sektoriaus balsų liberalai šokinėjo prieš.

Vis dėlto sunku pasakyti, kas per šį balsavimą atrodė juokingiau – ar dešiniųjų veiksmai, ar „darbiečių“ staipymasis trimituojant apie „pergalę“, tarsi jų pažadas rinkėjams jau būtų tapęs kūnu.

Juk tokiam MMA šuoliui prireiktų papildomų šimtų milijonų eurų iš vis dar deficitinio valstybės biudžeto. Tad nieko keista, kad realiai mąstantys socialdemokratai balsavo prieš rezoliuciją, o jų lyderis premjeras A.Butkevičius vakar užviršavo: „Niekada nepritarsiu sprendimams, kurie gali sukelti ilgalaikes neigiamas pasekmes.“

Kad ir kaip būtų, susidėję su „darbiečiais“ konservatoriai savo tikslą jau pasiekė – rinkėjų vaizduotę pakaitino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.