Dariui Mažintui – nemaloni žinia iš teismo

D.Mažintas teismo posėdyje nedalyvavo.

Kas suklastojo D.Mažinto brandos atestatą, nežinoma.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Kas suklastojo D.Mažinto brandos atestatą, nežinoma.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 28, 2015, 5:10 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 2:21 AM

D.Mažintas į valstybės biudžetą turės sumokėti 23 tūkst. 289 eurus, ši suma susidarė dėl jo neteisėto studijų finansavimo.

Teismas konstatavo, kad atsakovas nebuvo įgijęs vidurinio išsilavinimo, todėl neturėjo teisės siekti aukštojo mokslo.

Byla nagrinėta pagal Vilniaus apygardos prokuratūros ieškinį. Prokuratūra siekė, kad pianisto D.Mažinto įgytas bakalauro ir magistro diplomai būtų pripažinti negaliojančiais, nes paaiškėjo, kad jis į šią aukštąją mokyklą įstojo su padirbtu brandos atestatu.

D.Mažintas teismo posėdyje nedalyvavo.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos atstovas teisme advokatas Žilvinas Mišeikis BNS yra sakęs, kad akademija buvo suklaidinta, jeigu būtų buvę žinoma, kad D.Mažintas nebuvo įgijęs vidurinio išsilavinimo, jis nebūtų galėjęs tęsti studijų. Akademija atsakovu patraukta formaliai, prokuratūra turtinių pretenzijų mokslo įstaigai nepareiškė, o 23 tūkst. 289 eurus siekiančias sąnaudas už studijas prašyta priteisti iš paties D.Mažinto.

Kas suklastojo D.Mažinto brandos atestatą, nežinoma – prokuratūra šio nusikaltimo netiria, nes yra suėjusi patraukimo baudžiamojon atsakomybėn senatis.

Šiuo metu veikia specialus registras, kuris parodo, koks asmuo ir kada įgijo vidurinį išsilavinimą. Apie 2000 metus, kai D.Mažintas esą įgijo brandos atestatą, tokio registro nebuvo.

Vilniaus apygardos prokuratūroje pradėjus tyrimą paaiškėjo, kad D.Mažintas niekada nesimokė Vilniaus „Santaros“ vidurinėje mokykloje, nors šios mokymo įstaigos atestatą pateikė stodamas į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją.

Akademijoje D.Mažintas baigė bakalauro, magistro ir aspirantūros studijas, įgijo licenciato laipsnį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.