Švedės L. Holm nužudymo byla: panaikinti įtarimai 2 lietuviams

Po beveik keturių mėnesių Švedijos teisėsaugininkai panaikino įtarimus dviem lietuviams dėl 17-metės švedės Lisos Holm nužudymo. Tai skelbia Švedijos naujienų portalas expressen.se.

Pagrindiniu įtariamuoju išlieka N.Bilevičius.
Pagrindiniu įtariamuoju išlieka N.Bilevičius.
Pagrindiniu įtariamuoju išlieka N.Bilevičius, jam bus oficialiai pateikti kaltinimai.
Pagrindiniu įtariamuoju išlieka N.Bilevičius, jam bus oficialiai pateikti kaltinimai.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 5, 2015, 11:23 AM, atnaujinta Oct 11, 2017, 10:09 PM

Portalas rašo, kad tyrimas 31 m. Aivaro Bilevičiaus ir Nerijaus Bilevičiaus žmonos Irinos atžvilgiu yra nutrauktas.

Švedijos pareigūnai praėjusią savaitę lankėsi Lietuvoje ir vėl surengė N.Bilevičiaus žmonos Irinos ir brolio Aivaro apklausą.

Tai, kad apklaustiesiems yra panaikinti įtarimai, paskelbė prokuroras Larsas Göran Wennerholmas. I.Bilevičienė tiki savo vyro Nerijaus pasakojimu ir net neabejoja, kad jis kraupaus nusikaltimo neįvykdė.

Pagrindiniam įtariamajam 35 N.Bilevičiui kaltinimai turėtų būti pateikti šią savaitę, tačiau panašu, kad tai bus atidėta, nes tyrimas dar nėra baigtas.

Mergina nebuvo išžaginta

Kaip buvo pranešta praėjusią savaitę, jokio seksualinio smurto požymių ant L.Holm kūno nebuvo aptikta. Auka nebuvo išžaginta. Tokią žinią praėjusią savaitę pranešė Švedijos policijos pareigūnai, tiriantys nepilnametės nužudymo bylą.

L.Holm nužudymo tyrimas  vyksta nuo birželio mėnesio vidurio. Mergina dingo birželio 7 dienos vakarą. Ji savo tėvams parašė žinutę, kurioje informavo, kad netrukus grįš namo. Tačiau ji dingo be žinios, o po penkių dienų ji rasta negyva. 

Birželio 13-ąją buvo sulaikyti trys lietuviai. Birželio 16-ąją abu broliai ir vieno jų žmona 34 m. Irina Bilevičienė, kuri buvo įtariama nusikaltimo slėpimu, buvo suimti teismo sprendimu. Jiems visiems buvo pareikšti įtarimai. 

Vėliau moteris buvo paleista, nors įtarimai nebuvo panaikinti. Įtarimai iš karto nepanaikinti ir į laisvę paleistam A.Bilevičiui. Abu į laisvę paleisti lietuviai savo kaltės nepripažino. Jie grįžo į Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.