Kaune galėtų apsigyventi šimtas ar daugiau pabėgėlių

Kaunas būtų pasiruošęs apgyvendinti

Lietuva yra sutikusi per dvejus metus priimti 1105 pabėgėlius iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ir Eritrėja.<br>AFP nuotr.
Lietuva yra sutikusi per dvejus metus priimti 1105 pabėgėlius iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ir Eritrėja.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 7, 2015, 4:41 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 12:45 PM

„Taip galvojame, kad tokių pabėgėlių galėtų būti apie šimtas asmenų, kurie galėtų būti mieste, galbūt net ir didesnis skaičius galėtų būti“, – sakė S.Šliažas.

Jo vertinimu, jeigu mieste apsigyventi norėtų gausesnės šeimos, žmonių skaičius galėtų siekti ir 300.

„Šiuo metu renkama informacija apie galimus būstus, kuriuos galėtų išsinuomoti pabėgėliai. Aišku, jie patys rinksis ir miestą, ir regioną, ir tas paslaugas, kurios jiems bus reikalingiausios, tad šiai dienai labai sunku pasakyti, kiek tų pabėgėlių pasirinks Kauno miestą“, – kalbėjo savivaldybės atstovas.

Pasak S.Šliažo, nors būstų, kuriuose galėtų apsigyventi pabėgėliai, mieste yra, tačiau kai kurie nuomotojai baiminasi, kad pabėgėliai būstus gali nuniokoti – tokių atvejų yra pasitaikę anksčiau.

Lietuva yra sutikusi per dvejus metus priimti 1105 pabėgėlius iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ir Eritrėja.

Pirmiausia pabėgėliai būtų apgyvendinami Pabėgėlių priėmimo centre Rukloje, po du mėnesius truksiančios pirminės integracijos jie kraustytųsi į savivaldybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.