Druskininkų politikė neįtiko bendrapartiečiams

Druskininkietę Gražutę Kuneikienę, neseniai sulaukusią padėkos iš Lietuvos krikščionių demokratų bendrijos pirmininko už ilgametį nuoširdų darbą, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Druskininkų skyriaus taryba išmetė iš partijos, nes ji pati pasisiūlė į savivaldybės tarybos kontrolės komitetą.

Daugiau kaip dvidešimt metų Druskininkuose politinėje veikloje aktyviai dalyvaujanti G. Kuneikienė staiga neįtiko bendrapartiečiams.<br>G.Rafanavičienės nuotr.
Daugiau kaip dvidešimt metų Druskininkuose politinėje veikloje aktyviai dalyvaujanti G. Kuneikienė staiga neįtiko bendrapartiečiams.<br>G.Rafanavičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Oct 8, 2015, 11:09 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 6:45 AM

Daugiau kaip dvidešimt metų Druskininkuose politinėje veikloje aktyviai dalyvaujanti G. Kuneikienė staiga neįtiko bendrapartiečiams.

Septyni iš vienuolikos šios partijos skyriaus tarybos narių balsavo, kad ji būtų pašalinta, nes savivaldybės taryboje pasielgė neetiškai ir pakenkė partijos reputacijai savavališku su šiuo skyriumi ir frakcija nesuderintu sprendimu.

„Opozicijos pareiga kontroliuoti savivaldybės darbą, o Druskininkų taryba jau pusmetį neturi kontrolės komiteto. Todėl ėmiau ir pati pasisiūliau į nares. Juk atėjau čia dirbti. Tai pažadėjau rinkėjams. Nemaniau, kad kaip Stalino laikais būsiu persekiojama už savo nuomonę.Todėl apskųsiu partijos priežiūros komitetui. O jei prireiks, ir prezidiumui“, – sakė G.Kuneikienė.

Devynis kartus opozicinė Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos ir Liberalų sąjūdžio frakcija siūlė Druskininkų tarybai į kontrolės komiteto narius ir pirmininkus Vilių Semešką, bet dauguma – 18 socialdemokratų – už jį nebalsavo.

Kai praėjusiame Tarybos posėdyje vėl buvo nepatvirtinta ši kandidatūra, netikėtai pasisiūlė šios frakcijos narė G.Kuniekienė ir užsitraukė bendražygių nemalonę.

Ji mano, jog daugumai ir opozicijai privalu ieškoti kompromisų, nes druskininkiečių išrinkta taryba jų labui turi pradėti normaliai dirbti, o ne tik ginčytis. G.Kuneikienė patikino, kad jokių protokolų dėl frakcijos sprendimo siūlyti į kontrolės komiteto narius ir pirmininkus V.Semešką (TS-LKD skyriaus pirmininką) nebuvo ir ji nieko nepasirašė. O kadangi nebuvo aptarta ir jokių alternatyvų šiai kandidatūrai, daugumai ją atmetus kelis kartus, ji pati apsisprendė pasisiūlyti į nares pati. Tarybos dauguma balsavo už ją.

Druskininkų savivaldybės tarybos veiklos reglamente numatyta, kad už kiekvieną pasiūlytą kandidatūrą balsuojama atskirai, o tą pačią galima siūlyti tik du kartus. Taryba kontrolės komiteto pirmininką privalo paskirti pasiūlytą opozicijos, bet kol kas nepatvirtinti dar ir jo nariai.

Seimo nariai Jurgis Razma ir Eligijus Masiulis rugpjūčio mėnesį kreipėsi į teismą prašydami išaiškinti, ar nepažeidžiamos Druskininkų savivaldybės tarybos mažumos teisės, kurias numato šios tarybos veiklos reglamentas, ir kad gali būti varžomos opozicijos teisės deleguoti norimus atstovus į komitetus ir komisijas.

Iki šiol nesudarytos Etikos ir Antikorupcijos komisijos bei Kontrolės komitetas, nes už opozicinės mažumos tuos pačius iš septynių siūlomus tris kandidatus baluoja tik TS-LKD ir LS frakcijos nariai.

Kol kas iš opozicijos vienintelės G.Kuneikienės kandidatūra sulaukė ir daugumos pritarimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.